Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Την άμεση κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ζητούν ξανά οι επαγγελματίες του οίνου

Έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση στην κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί απευθύνει η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου.
Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε και, μεταξύ άλλων, συζήτησε αναλυτικά για το θέμα αυτό υπό το πρίσμα των συνομιλιών που είχε νωρίτερα αντιπροσωπεία του κλάδου σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη .

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση, επισημάνθηκαν τα προβλήματα από την έως τώρα εφαρμογή του ειδικού φόρου, ενώ προστίθενται και καινούργια μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει σημεία της σχετικής υπουργικής απόφασης και, καθώς δεν δίνεται καμιά κατεύθυνση από τις αρχές στα οινοποιεία, αποτέλεσμα είναι να επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα που πλήττει τις συναλλαγές. «Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δηλαδή στο διάστημα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου, διαπιστώνεται μεγάλη μείωση των πωλήσεων» όπως σημειώνεται.
Ακόμη αναφέρεται ότι «απαντώντας στο αίτημα κατάργησης του ΕΦΚ που είχε υποβάλει νωρίτερα αντιπροσωπεία του κλάδου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΕΔΟΑΟ Βαγγέλη Αργύρη, του ΣΕΟ Γ. Σκούρα, της ΚΕΟΣΟΕ Χρ. Μάρκου και μελών της διοίκησης των 3 οργανώσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, προσδιόρισε τον χρόνο λήψης αποφάσεων αφού καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ