Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο τύπου: Προτάσεις, πρωτοβουλίες, μομφές και καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας: Όλη η τοποθέτηση κατά την εκτός ημερησίας διάταξη συζήτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας Ιωάννη Μ. Παπαγιάννη.

Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, θέτω και ξαναθέτω ερωτήματα προς τον κο. Βοργιαζίδη αλλά αυτός ποιεί την πολιτική νήσσαν, αποφεύγει να απαντήσει και κρύβεται. Κύριε βοργιαζίδη, στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησα να μας παραδώσετε όλο το φάκελλο με τις απευθείας
πληρωμές που πραγματοποιείται προς τρίτους με την ιδιότητά σας. Μέχρι σήμερα ουδέν στοιχείο παραδώσατε. Δεν μας ενδιαφέρει πρωτίστως το τυχόν νομικό κομμάτι αλλά ο έλεγχος των κριτηρίων ως προς τα πρόσωπα και τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες προς τους οποίος πραγματοποιείτε απευθείας πληρωμές. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Έχετε κάτι να κρύψετε;

Παρόμοιο θέμα ανακύπτει με την επώνυμη καταγγελία που μας γνωστοποιήθηκε μέσω του γραμματέα του συμβουλίου εκ μέρους του μηχανικού και εργολήπτη κου. Αγαθαγγελίδη, ο οποίος επώνυμα και με στοιχεία σας μέμφεται για τον τρόπο και τη διαδικασία ανάθεσης έργου. Απαιτώ δημόσια και με στοιχεία την τοποθέτησή σας, να πάψετε να κρύβεστε.

Επειδή επανειλημμένα έχετε αναφερθεί στις δήθεν απουσίες μου από το δημοτικό συμβούλιο, επειδή δεν έχετε τίποτα καλύτερο να απαντήσετε στην κριτική που ασκώ για όλα όσα κάνετε ή καλύτερα δεν κάνετε στο δήμο, να είστε βέβαιος πως μέχρι τις εκλογές θα κουραστείτε να με βλέπετε και εφόσον έχετε το πολιτικό θράσσος να ξαναζητήσετε την ψήφο των πολιτών ως υποψήφιος ότι θα βρίσκεστε σε άλλα έδρανα μετά τις εκλογές.

Με αφορμή την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα που τιμούμε στις 13 Οκτωβρίουκαι βλέποντας πως η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, λες και είμαστε δήμος του Λουξεμβούργου ή της Φινλανδίας και όχι ο δήμος που έχει ως ιστορική έδρα το λίκνο του Μακεδονικού Ελληνισμού,προχωρούμε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα στη διοργάνωση μιας μεγάλης ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Σκοπιανό: Ώρα ευθύνης και εθνικής αξιοπρέπειας».Την παραμονή της μέρας που γιορτάζει η πόλη μας, στον πολυχώρο της Ελιάς, καλούμε και θα παραστούν έγκριτοι, κορυφαίοι ομιλητές, όπως οστρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός, ο διεθνολόγος, λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός ε.α Φράγκος Φραγκούλης.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες παντού στο δήμο, στο Μακροχώρι, στη Βεργίνα και αλλού. Απευθύνω πρόσκληση σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να δώσουν το παρών σε αυτή την εκδήλωση που θεωρώ πως τιμά τη Βέροια, μια εκδήλωση εθνική και υπερκομματική.

Αναφορικά με την πλήρη τουριστική απαξίωση της Βέροιας: Γιατί κύριε Βοργιαζίδη οι δημότες δεν θα σας συγχωρήσουν ποτέ πως αυτός ο ευλογημένος τόπος έχει καταντήσει μαύρη τρύπα, πληρώνει την πλήρη ανικανότητα σας να αξιοποιήσετε τουριστικά τα σημεία αναφοράς του δήμου μας. Θα σταθώ στο νεολιθικό οικισμό της Νέας Νικομήδειας, που έχει παραδοθεί στην εγκατάλειψη. Επειδή ξέρω πως θα ρίξετε τις ευθύνες στην αρχαιολογική υπηρεσία και θα σας πω πως έχετε δίκιο ως ένα βαθμό για αυτή τη θλιβερή εικόνα. Πλην όμως, εσείς τι κάνατε ως δήμαρχος; Πήγατε στο Υπουργείο Πολιτισμού, χτυπήσατε πόρτες; Έστω καλέσατε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εδώ, να δουν από πρώτο χέρι το βιασμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς; Ή ακόμη προσπαθήσατε να δώσετε στο θέμα αυτό δημοσιότητα, να στρέψετε τα βλέμματα της κοινής γνώμης στη Νέα Νικομήδεια; Δυστυχώς όχι.

Βολευτήκατε, αυτή είναι η αλήθεια. Φορτώσατε τις ευθύνες αλλού και μέχρι εκεί. Άσχετα αν το 2014 υποσχόμασταν στους κατοίκους εκεί, όταν τους επισκεφτήκατε προεκλογικά, πως θα κάνετε τα πάντα για να πάρει ζωή ο τόπος. Αποτελεί επιτομή της ασυνέπειας κύριε Βοργιαζίδη.

Και μιας και αναφέρθηκα σε τοπικές κοινότητες, θα ήθελα να σταθώ στο ευαίσθητο και κρίσιμο ζήτημα των αποχετευτικών δικτύων  σε αυτές. Στο θέμα αυτό ξεπεράσατε και τον εαυτό σας. Μία από τις δεκάδες υποσχέσεις που μοιράζατε αφειδώς προεκλογικά ήταν η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Η πραγματικότητα είναι πως μετά από 4 χρόνια δεν ενοχλήσατε τους βόθρους, τα χωριά μας παρέμειναν στην ίδια κατάσταση.

Σε ένα πράγμα αναγνωρίζω πως υπήρξατε συνεπής: σε μια προσωπική εξυπηρέτηση στον τόπο της καταγωγής σας, στο Διαβατό. Έστω και τώρα, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, εξασφαλίσατε την ένταξη της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στην τοπική κοινότητα Διαβατού. Και καλά κάνατε. Ρωτώ όμως: Γιατί δεν προτιμήσατε το ώριμο από πλευράς μελέτης έργο της αποχεύτεσης Αγ. Γεωργίου- Τριλόφου, που αφορά μάλιστα σε μεγαλύτερο πληθυσμό, και μην παριστάνετε ότι δήθεν τα κονδύλια «ίσως» να μην αρκούσαν. Δεν θα έπρεπε, σε μια χρηστή και σοβαρή Διοίκηση, να ίσχυαν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά για όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, να μην χωρίζουμε τους δημότες μας σε παιδιά και αποπαίδια;

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ