Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επικείμενη αρπαγή της α’ κατοικίας δύο συνταξιούχων και του άνεργου παιδιού τους.Κυβερνηση και Τραπεζα ετοιμοι να τους πεταξουν στο δρομο!!.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζονται να τους «πετάξουν» στο δρόμο την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου
Η ΛΑΕ απαιτεί να ακυρωθεί έστω και την τελευταία στιγμή ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός
Στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, η Εθνική Τράπεζα εκπλειστηριάζει ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., το οποίο είναι η πρώτη κατοικία και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μιας τριμελούς οικογένειας (δύο συνταξιούχων και ενός άνεργου παιδιού).

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είναι συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας. Εξαναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Η αναγκαστική συνταξιοδότηση του με τις διαρκείς περικοπές συντάξεων από τις μνημονιακές πολιτικές, καθιστούν απαγορευτική την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου που είχε πάρει το 2008.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του στην ΕΤΕ για διακανονισμό του δανείου σύμφωνα με τους δυνατότητες, όχι μόνο έμειναν αναπάντητες, αλλά η τράπεζα αντιπρότεινε εκβιαστικά την καταβολή ποσού των 58.000 ευρώ για να συζητήσει μαζί του .
Ο συνταξιούχος λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ήρθε σε επικοινωνία με την τράπεζα έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τον διακανονισμό του δανείου του, χωρίς να υπάρχει θετική απάντηση απ’ την Τράπεζα. Το παράδειγμα αυτό είναι αντιπροσωπευτικό της κοινωνικής αναλγησίας που έχει επιβληθεί από την μνημονιακή κυβέρνηση και τις τράπεζες.
Η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το κόψιμο ρεύματος και του νερού, το κόψιμο των συντάξεων και του αφορολόγητου είναι το «success story» της«μεταμνημονιακής» περιόδου.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, έστω και την τελευταία στιγμή, να ακυρώσουν τον πλειστηριασμό.
Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ