Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Στη συγκέντρωση στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Συμμετείχε ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»
Στη συγκέντρωση στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Συμμετείχε ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Σωτήρης Γιαννακός, αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Χαιρετισμό έκανε ο Γιάννης Μπλέκος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και Α' αντιπρόεδρος του ΕΚΝΛ, η Διαμαντούλα Κρητικού, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των
Μπλόκων και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου Φλώρινας, ο Σπύρος Κοτοπούλης, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Τάκης Τσιουλάκος πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας. Δήλωση έκανε ο κληρικός - αγρότης Χρήστος Ζαρκαδούλας
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Ν. Λάρισας ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι παρόλο που πήρε την απόφαση γιατί στέκεται εχθρικά απέναντι μας και στέκεται με τους αντιπάλους μας μαζί να μην ικανοποιήσει ούτε ένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας αυτό δεν πρόκειται να μας οδηγήσει ούτε σε απογοήτευση ούτε σε αγωνιστική υποχώρησή μας πεισμώνει περισσότερο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας.
Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα μας στα μπλόκα. Χαιρετίζουμε για μια ακόμα φορά όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν αψηφώντας εκβιασμούς και πιέσεις, αψηφώντας τα ιδεολογήματα ότι δεν γίνεται τίποτα, ότι υπάρχει απογοήτευση, ότι με τους αγώνες δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Και απλώνουμε το χέρι σε όσους ήταν διστακτικοί στο να βγουν, παρόλο που το σκέφτηκαν, παρόλο που το συζητάν στα καφενεία, παρόλο που οι τσέπες τους είναι άδειες και η αγανάκτηση φουντώνει και τους καλούμε να συμπαραταχθούν και τώρα με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα γιατί οι αγώνες θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται τα προβλήματα.
Τα μπλόκα αγαπητοί φίλοι, γιατί οι αγρότες το ξέρουν, είναι μια μορφή πάλης η οποία πιέζει την κυβέρνηση και δημιουργεί αγωνιστικές διαθέσεις όχι μόνο στους αγρότες, αλλά και στα άλλα τμήματα του λαού και για αυτό η μορφή του μπλόκου πολεμήθηκε, πολεμιέται και θα πολεμηθεί κι άλλο. Από το 1996 η κυβέρνηση και τα κόμματα λένε ότι τα μπλόκα είναι ξεπερασμένη μορφή και επί 25 χρόνια είμαστε εδώ στους δρόμους γιατί μόνο μέσα από τα μπλόκα και με το τρακτέρ στους δρόμους η κυβέρνηση κάθεται και δίνει λύσεις. Μας καλούν τότε πάντα σε διάλογο για να δείξουν ότι είναι δημοκρατικοί. Η εκάστοτε κυβέρνηση, ο εκάστοτε υπουργός και μόλις τελειώσουν τα μπλόκα, γιατί κάποια στιγμή θα τελειώσουν, ξεκινάν όχι μόνο την ίδια πολιτική, αλλά τότε ούτε ξέρουν ούτε
γνωρίζουν για το αγροτικό κίνημα, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα γιατί τους δικούς τους, τους βαστάζους, τους πρόθυμους, τους έχουν πάντα εκεί στα υπουργεία. Ο κόσμος στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας δεν ταλαιπωρείται από τα μπλόκα, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση , τα κανάλια και διάφοροι καλοθελητές. Ταλαιπωρείται από την ανεργία, ταλαιπωρείται από τους χαμηλούς μισθούς, ταλαιπωρείται από τις εξευτελίστηκες συντάξεις, ταλαιπωρείται από το χαμηλό λαϊκό εισόδημα που συνεχώς μειώνεται, ταλαιπωρείται και στους δρόμους με τα διόδια τα πληρώνει πανάκριβα, τους δρόμους που χτίστηκαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού για να τα παίρνει ο κάθε επιχειρηματίας που αυτή τη στιγμή έχει την ευθύνη για τα διόδια και μάλιστα παίρνει εγγυημένη τιμή σε πολλά διόδια, δηλαδή αν δεν περάσει συγκεκριμένος αριθμός αυτοκινήτων καλύπτεται από το κράτος την ίδια όμως ώρα η κυβέρνηση τα δικά μας αιτήματα, μιλάει για δημοσιονομική πολιτική, δεν της επιτρέπεται να τα ικανοποιήσει.
Παράλληλα τόνισε ότι «στους εφοπλιστές, στους βιομηχάνους, στους κλινικάρχες, στους ξενοδόχους και σε αεροπορικές εταιρίες, το έκαναν στον προϋπολογισμό πριν δυο μήνες, δυόμιση, τον Δεκέμβρη. Και όταν συναντηθήκαμε και όταν βγήκαμε στα μπλόκα ένα μήνα μετά δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ για να δώσουν στους αγρότες για το πετρέλαιο, πολύ δε περισσότερο να στηρίξουν και να υλοποιήσουν το αίτημά μας για αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως παίρνουν κι εφοπλιστές και είναι αίτημα δεκαετιών. Η κ. Παπανάτσιου στην συνάντηση που κάναμε είπε ότι στους ξενοδόχους δίνουν γιατί έχουν καυστήρες και καίνε πετρέλαιο λες και το τρακτέρ καίει αμμοχάλικο. Ακούσαμε και άλλα πολλά εκεί μέσα, σε κείνη την συνάντηση, ότι πήραν μέτρα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ που αφορά σχεδόν το 8% μόνο των αγροτών, το 92% των αγροτών δεν είναι μείωση, αλλά είναι αύξηση γιατί φέτος με την αύξηση του κατώτερου μεροκάματου στους εργαζόμενους που εμείς λέμε ότι πρέπει να αυξηθεί πολύ περισσότερο, για να υπάρχει ουσιαστικός μισθός και στους εργάτες, αυξάνεται η ασφαλιστική εισφορά, δηλαδή η κυβέρνηση και δίνει αύξηση υποτίθεται φιλολαϊκά στους εργάτες και την παίρνει από την ασφαλιστική εισφορά που πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι. Αυτό είναι το μέτρο της κυβέρνησης, το "διαίρει και βασίλευε" και ο κοινωνικός αυτοματισμός που προσπάθησε να το κάνει και πριν τα μπλόκα. Την επόμενη μέρα ακριβώς από την συνάντηση μας η κυβέρνηση που δεν είχε δημοσιονομικές συνθήκες και δεν της επιτρέπανε να δώσει ούτε ένα ευρώ και κανένα αίτημα δεν ικανοποίησε, πλήρωσε και αφαίρεσε από τους εργοδότες το 50% των ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους κάτω από 25 χρονών δηλαδή θα τον πληρώνει το κράτος ώστε να μπορούν να αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι έμποροι. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επαινείται ότι μπήκαν τέλος στα μνημόνια, είμαστε στο δρόμο της εξόδου της ανάπτυξης και έχει ξεκινήσει, συνάνθρωποί μας τρώνε από τα σκουπίδια, κοιμούνται στους δρόμους, πεθαίνουν γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν για την υγεία τους, έχουν κομμένα ρεύματα και νερά στα χωριά, ζουν από τα συσσίτια και από την ελεημοσύνη, αλλά κατά τα άλλα έχουμε ανάπτυξη, τα μνημόνια πέρασαν. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι αφού έχουμε ανάπτυξη δώστε μας το εισόδημα που είχαμε προ κρίσης. Αυτό σημαίνει έξοδος από τα μνημόνια να φτάσουμε σε κείνα τα επίπεδα, τα προ κρίσης, να διαλυθούν και να μην εφαρμοστεί κανένας από τους εκατοντάδες νόμους που ψήφισαν μέσα στη Βουλή».
Υπογράμμισε ότι «επιμένουμε και δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την οργάνωση του αγροτικού κινήματος, το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων. Η Πανελλαδική
Επιτροπή των Μπλόκων αποτελεί κατάκτηση του κινήματος, δείγμα ωρίμανσής του, ενισχύουμε τη δράση παντού. Απαιτούμε περήφανα να βαδίζουμε αυτό τον δρόμο του αγώνα. Είμαστε πιο έμπειροι, καλύτερα συντονισμένοι, πιο αποφασισμένοι να οργανώσουμε ένα αγροτικό κίνημα αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων που θα συμβάλει στο δυνάμωμα της κοινής δράσης των προσδοκιών και των απαιτήσεων που θα συμβάλει στο δυνάμωμα της κοινής δράσης με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Θα φρενάρει και θα ανατρέψει στην πορεία τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Αντάξιο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ και των ηρωικών πολυήμερων αγροτικών μπλόκων.
Κολίγοι στα νέα "τσιφλίκια", στις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε. Το σύνθημα: "Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ", που φωνάζουμε στις κινητοποιήσεις μας, το εννοούμε κι αν χρειαστεί θα το κάνουμε πράξη. Συνεχίζουμε - θα νικήσουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ