Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΤ: Φρόσω Καρασαρλίδου προς 3η ΥΠΕ: Κινείστε άμεσα τις διαδικασίες για προσλήψεις μονίμων γιατρών, σε Νοσοκομεία Ημαθίας και ΤΟΜΥ Βέροιας, που λιμνάζουν από το «πάγωμα» των Συμβουλίων Κρίσεων

Ερωτήματα σχετικά με τα νοσοκομεία Ημαθίας και το Κέντρο Υγείας Βέροιας έθεσε η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου στον υποψήφιο διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Μπογιατζίδη, στην ευθύνη του οποίου ανήκει και ο Νομός μας, κατά τη διάρκεια της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που συνεδρίασε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, με αντικείμενο τον διορισμό των διοικητών στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Στην πρώτη ερώτησή της η κ. Καρασαρλίδου ανέφερε: «Η προηγούμενη διοίκηση της Υ.Π., στις αρχές του 2019, είχε ζητήσει την έγκριση από τον τότε Υπουργό προκειμένου να προκηρύξει μόνιμες θέσεις γιατρών και για τις δύο νοσοκομειακές μονάδες του Νομού Ημαθίας και το αίτημα είχε εγκριθεί από τον κ. Ξανθό. Ακολούθησε διαγωνισμός ο οποίος – σημειωτέον – δεν απέβη άγονος, υπήρξε ενδιαφέρον για όλες τις ειδικότητες γιατρών, όμως η διαδικασία λιμνάζει διότι δεν λειτουργούν τα Συμβούλια Κρίσεων. Επειδή, η περαίωση αυτής της διαδικασίας, το συντομότερο δυνατόν, είναι εξαιρετικά σημαντική για το σύνολο του Νομού Ημαθίας, σας ερωτώ τι σκέφτεστε και τι προτείνετε, προκειμένου να στελεχωθούν άμεσα με ιατρικό προσωπικό τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας».
Κέντρο Υγείας Βέροιας
Στο δεύτερο ερώτημά της σχετικά με το Κέντρο Υγείας Βέροιας η κ. Καρασαρλίδου ανέφερε: «Την παρούσα χρονιά (2019) υπήρξε αίτημα από το Κ.Υ. προς την 3η ΥΠΕ για ολοήμερη λειτουργία του Κέντρου, κάτι που έγινε επίσης αποδεκτό. Όπως καταλαβαίνετε όμως, για να διασφαλιστεί η ολοήμερη λειτουργία απαιτείται η πρόσληψη γιατρών. Αλλά ούτε αυτή μπορεί να επιτευχθεί, αφού δεν λειτουργούν τα Συμβούλια Κρίσεων. Επ’ αυτού ερωτώ, εάν εσείς συμφωνείτε με την ολοήμερη λειτουργία, καθώς και τι σκοπεύετε να κάνετε με τα Συμβούλια Κρίσεων».
ΤΟΜΥ Βέροιας
Κλείνοντας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας αναφέρθηκε στις δύο ΤΟΜΥ που συστάθηκαν στη Βέροια εκ των οποίων η μία είναι ήδη στελεχωμένη, ενώ για την δεύτερη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες υποδομών. Επ’ αυτού, ρώτησε τον κ. Μπογιατζίδη εάν προτίθεται να ζητήσει την άμεση προκήρυξη θέσεων γιατρών και εάν συμφωνεί και στηρίζει τον θεσμό των τοπικών μονάδων Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ