Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Σημαιοφόροι οι καλύτεροι μαθητές του δημοτικού στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Καταργείται με νέα ρύθμιση η κλήρωση για την επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία της χώρας, που ίσχυε μέχρι πρότινος και πλέον η επιλογή θα γίνεται με κριτήριο τις επιδόσεις τους στα μαθήματα. Το ίδιο ισχύει και για τους παραστάτες. Η νέα αυτή εγκύκλιος έρχεται λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου .
Στη...  
σχετική εγκύκλιο αναφέρεται ότι η αλλαγή γίνεται με σκοπό «την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας, την επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών για βελτίωση, την ευρύτερη ηθική και πνευματική ανάπτυξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και τη δόμηση ενός συστήματος αξιών με άξονα την πρόοδο των μαθητών».

Όπως επισημαίνεται προς τους διευθυντές των σχολείων στις προτεινόμενες διατάξεις περιλαμβάνεται ρύθμιση εφαρμοστέα και για το Διδακτικό Έτος 2019-2020, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων των Δημοτικών Σχολείων, παραστατών και υπευθύνων για την κατάθεση στεφάνου ορίζεται ως εξής:

- Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Επιλέγονται αυτοί που κατά το προηγούμενο σχολικό έτος έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας, υπολογιζόμενου και του κλασματικού του μέρους. Το κλασματικό μέρος αναφέρεται στον ετήσιο γενικό μέσο όρο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στο κλασματικό μέρος, διενεργείται κλήρωση.

- Παραστάτες ορίζονται δέκα μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, πέντε για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και πέντε από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή γίνεται με την ίδια διαδικασία που επιλέγονται οι σημαιοφόροι.

- Με τον τρόπο που περιγράφεται στην 1η περίπτωση, επιλέγονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που δεν επιλέχθηκαν ούτε σημαιοφόροι ούτε παραστάτες, στους οποίους ανατίθεται η κατάθεση στεφάνου, ο ένας για το διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ