Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΔΥΧΤΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ
Οτι πρεπει να μπουν αντιχαλαζικη και αντιπαγετικη προστασια το ξερουν οι παραγωγοι πολυ καλα το θεμα ειναι το κοστος που ειναι πολυ υψηλο και αν και επιδοτειτε απο τον ΕΛΓΑ ειναι απαγορευτικο για εναν μικρο η μεσααιο αγροτη.Αν θελει πραγματικα να συμβαλει η ΕΚΕ ας χρηματοδοτησει την εν λογω προταση της και να εφοδιασει τους παραγωγους με τα αντιχαλαζικα δυχτια,αλιως δεν υπαρχει περιπτωση να βαλουν απο μονοι τους οι μικροπαραγωγοι που ειναι και η πλειοψηφα των αγροτων στην Ελλαδα.

Την υποβαθμισμένη ποιότητα και τις ανεπαρκείς εκτιμήσεις για το σύνολο της φετινής παραγωγής θα είχε προλάβει μία σοβαρή στροφή των ροδακινοπαραγωγών προς τις γραμμικές
φυτείες με αντιχαλαζικά.
 Aυτό διαπιστώνουν οι κονσερβοποιοί και αποφάσισαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους στα πλαίσια της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) μέχρι τις 14 Οκτωβρίου προκειμένου να λυθούν τα παρακάτω προβλήματα, που εντοπίστηκαν φέτος:

1. Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφερόταν (Μάης) στους 300.000 τόνους, στη συνέχεια η ποσότητα εκτιμήθηκε στους 160-180.000 τόνους για να κλείσει τελικά στους αρκετά πάνω από τους 200.000 τόνους.
2. Ανορθόδοξη κατανομή ποικιλιών: Έγινε η πρόταση για την EVERTS, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά.
3. Ίσως η χειρότερη χρονιά από πλευράς ποιότητας, «βοήθησε» βεβαίως και το χαλάζι. Δεν μπορεί όμως να παρατηρούμε το φαινόμενο ως τρίτοι και να μην το αντιμετωπίζουμε ριζικά.
4. Κατακερματισμός κέντρων παραλαβής. Σε κάθε περίπτωση αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχίζεται. Χρειάζονται αποφασιστικές λύσεις.
5. Αντιχαλαζική και αντιπαγετική προστασία. Η φετινή χρονιά έδειξε πόσο «γυμνοί» από προστασία είμαστε και στα δυο επίπεδα.
Αφού συγκεντρωθούν οι προτάσεις των μελών της ΕΚΕ, θα τις επεξεργαστούν από κοινού σε επίπεδο Γενικής Συνέλευσης με στόχο να έχουν συγκεκριμένες θέσεις έως το τέλος Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ