Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Χέρι» στην ενιαία ενίσχυση θέλει να βάλει ο ΟΓΑ, παρακρατωντας τις εισφορες,χαριστικη βολη για τους αγροτες αν περασει.

ΣΧΟΛΙΟ
Με καθε τροπο και με καθε μεσο προσπαθουν να μαζεψουν οτι χρημα μπορει να καταληξει σε καθε κλαδο οπως και στους αγροτες οπου η ελειψη ρευστοτητας ειναι εκρηκτική και ιδιαίτερα  φετος με την κακη και αναποδη χρονια και εδω στην Ημαθια οπου είχαμε τεραστια απωλεια εισοδηματος και μια δραματικηκατασταση γιαυτο αλλωστε δεν μπορουν να πληρωσουν και την ασφαλεια τους που εχει γινει ιδιαιτερα αλμυρη αλλωστε ποιος αγροτς θελει να μεινει ανασφαλιστος? αλλα η συγκυρία και η αναγκη ειναι αυτη που κανει τους αγροτες οπως και πολλους αλλους κλαδους να αδυνατουν να πληρωσουν εισφορες.Θα ειναι ενα τεραστιο λαθος και πληγμα προς τον αγροτη να του παρακρατηθει η επιδοτηση που την περιμενει πως και πως για να επιβιωσει να την κρατησουν με το ετσι θελω καποιοι ανεγκεφαλοι γραφειοκρατες που καμμια σχεση δεν εχουν με τον αγροτικο κοσμο .

Ένα μήνα πριν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50% του ετήσιου τσεκ) η κυβέρνηση έβαλε μπροστά ένα νέο τρόπο να παρακρατεί χρήματα από τους αγρότες.
Την ιδέα είχε ο διοικητής του ΟΓΑ και πρώην βουλευτής, Ξενοφών Βεργίνης, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση: Να παρακρατούνται οι οφειλόμενες εισφορές στον ΟΓΑ από την ενιαία ενίσχυση των ασφαλισμένων αγροτών.

Μελετάται ακόμη η υποχρέωση της προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας από τον ΟΓΑ για την είσπραξη της κοινοτικής επιδότησης ή της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ. Και μάλιστα όταν γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ. Όμως το να ανοίγει μία τέτοια συζήτηση τη στιγμή που υποτίθεται ότι το ΟΣΔΕ έχει ολοκληρωθεί και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη, δημιουργεί την ανησυχία στον αγροτικό κόσμο ότι θα τους ζητηθεί ασφαλιστική ενημερότητα την τελευταία ώρα κι έτσι θα χάσουν την προκαταβολή του τσεκ, ακόμα και όσοι καταθέσουν την ενημερότητα εμπρόθεσμα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει, εξάλλου, όποτε ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητάει τελευταία στιγμή δικαιολογητικά από την εφορία (Ε1) ή από τους δήμους για διάφορους λόγους, όπως την εξισωτική αποζημίωση.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σε επόμενη σύσκεψη που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και του ΟΓΑ, η κρατική επιχορήγηση «αγγίζει» τα 4,7 δισ. ευρώ, ενώ οι εισφορές των «ενεργών» ασφαλισμένων για το 2012 ήταν μόλις 236 εκατ. ευρώ και στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2013 δεν ξεπερνούν τα 204 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ