Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 'η ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ; Εχει βαση στις αυτοδιοικητικες εκλογες 'η οχι; ‏Του Λ Κιοσεογλου.

ΤΟΥ Λ ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ Ρ.Α.Ε ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

Ας ξεκινησουμε με μια βασικη παραδοχη:ΟΛΕΣ οι εκλογες ειναι ΒΑΘΙΑ πολιτικες-και οσοι επιχειρουν να υποβαθμισουν τις επερχομενες στην λογικη του ''καδο-λαμπα-σωληνα'',ειναι ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.Γιατι ξερουν πολυ καλα,οτι ΟΥΤΕ αυτα δεν θα μπορουν σε λιγο να κανουν-με τα πετσοκομμενα κατα σχεδον 70%(λογω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ)διαθεσιμα κονδυλια. -Κι
οτι επισης ,ολο το μιγμα της αντιδραστικης ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ''με ταρρυθμιστικης'' πολιτικης των προηγουμενων χρονων,βρηκε το γονιμο εδαφος για να εμπεδωθει στην εποχη των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

-Ειναι ΑΡΡΗΚΤΑ λοιπον δεμενο το περιεχομενο της πολιτικης στην τοπικη αυτοδιοικηση,με την γενικοτερη πολιτικη που ασκειται απο την συγκυβερνηση.

-τι σημαινει λοιπον ΜΝΗΜΟΝΙΟ στην τοπικη αυτοδιοικηση;

-σημαινει να σου υπαγορευουν διαθεσιμοτητες και απολυσεις στους δημους και την περιφερεια-και να το κρατας στο συρταρι για ΜΕΤΑ τις εκλογες(αν δεν ταζεις και θεσεις ''εργασιας''...)
-να σου επιβαλλουν το καθεστως 5μηνης,3μηνης και 2μηνης ''απασχολησης'' με αποδοχες ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ-να σου επιβαλλουν να εφαρμοσεις στους ΟΤΑ ολων των βαθμιδων εργασιακες σχεσεις ΓΑΛΕΡΑΣ με μισθους στο 50% των ηδη αθλιων σημερινων-και να το φερεις ΕΛΑΦΡΑ
-να εφαρμοζεις τα ΚΥΝΣΕΠ-και να σφυριζεις δηθεν αδιαφορα οτι ειναι ''συνεταιριστικου'' χαρακτηρα...
-η αποβιομηχανιση,η ανεργια και ολες οι πληγες του κοσμου της δουλειας να αντιμετωπιζονται με ΑΜΗΧΑΝΙΑ απο τους ΟΤΑ ολων των βαθμιδων-οπως ακριβως απο τις διαδοχικες κυβερνησεις που ''γεννησαν'' με την πολιτικη τους την δυστυχια.
-να κλεινονται εργαζομενες γυναικες(ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ για μηνες)σε ΨΥΓΕΙΑ ιδιωτικων εταιριων συσκευασιας φρουτων και λαχανικων-προκειμενου να μην τις βρει η επιθεωρηση εργασιας-και οι ΟΤΑ να συναγελαζονται με τους ιδιοκτητες.
-να καταργουνται 'η να ''συγχωνευονται'' οι δημοσιες δομες και υποδομες(νοσοκομεια,σχολεια,παιδικοι σταθμοι,βοηθεια στο σπιτι,πολυιατρεια ΙΚΑ),να αποψιλωνεται η περιφερεια απο υπηρεσιες(ΙΚΑ,ΟΑΕΔ,ΔΟΥ)-και να προβαλλεις οτι ''η ιδιωτικη πρωτοβουλια θα λυσει το προβλημα''.Την στιγμη που εχεις ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανασφαλιστους-ΠΡΟΙΚΑ των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ που στηριζεις ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
-να βαζεις φαρδια-πλατια την υπογραφη σου στην κατασκευη φαραωνικων εργων παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας(οπως για τις ανεμογεννητριες στο Βερμιο και παλαιοτερα για την μοναδα του Μπομπολα στην θεση 12 στην Βεροια)-ενω ξερεις οτι θα προκληθει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ καταστροφη στο περιβαλλον-και τα οφελη για την τοπικη κοινωνια και την ''αναπτυξη'' θα ειναι μηδαμινα.Και θα τα καρπωθουν ΜΟΝΟ συγκεκριμενα μεγαλα οικονομικα συμφεροντα.
-να υποβαθμιζονται περιοχες ολοκληρες απο ιδιωτικες βιομηχανιες που παραβιαζουν κατα συρροη την νομοθεσια-και η αυτοδιοικηση ολων των βαθμιδων να κανει τον ΠΟΝΤΙΟ ΠΛΙΑΤΟ-αν δεν ''δικαιολογει'' και τις επιχειρησεις...
-να ξερεις πολυ καλα οτι θα πρεπει να ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ την διαχειριση του  ΝΕΡΟΥ και τα ΑΠΟΡΡΗΜΑΤΩΝ(τα  οποια θα εκτοξευσουν τα δημοτικα τελη σε ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ),και να το αποσιωπας εντεχνα.
-να αφηνονται το επαρχιακο οδικο δικτυο και ο σιδηροδρομος στο ελεος τους-και σαν αυτοδιοικηση να μην εχεις ''αντιρρησεις'' ακομα και για νεα ΔΙΟΔΙΑ-αρκει να εχουν ''λογικο'' κοστος...
-να διαλυεται το εισοδημα της φτωχης αγροτιας και η περιφερεια να αρκειται σε ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ θρησκευτικου τυπου-χωρις ουσιαστικη προταση και παρεμβαση προς το κεντρικο ''κρατος''.
-να κλεινουν τα μαγαζια το ενα μετα το αλλο,να υποφερουν οσα απομειναν-και λογω των αθλιων 'η ανυπαρκτων υποδομων(ελλειψης  προβλεψης,συντηρησης,κακοτεχνιων και εν τελει διαφανειας)να ειναι στο ελεος των καιρικων συνθηκων.

-και το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ;

-σημαινει να μιλας για ΜΟΝΙΜΗ και σταθερη δουλεια με ΠΛΗΡΗ απασχοληση σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ και ΔΗΜΟΣΙΟ τομεα-με ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  συμβασεις,ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως,ασφαλιστικη καλυψη και εγγυημενη συνταξη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.Με επαναφορα της εργατικης νομοθεσιας και των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ διαπραγματευσεων.
-σημαινει να αγωνιζεσαι για το σταματημα της φυγης και των κλεισιματος  εργοστασιων-με γνωμονα ομως την διατηρηση θεσεων ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ αμειβομενης εργασιας-με μισθους που ΟΝΤΩΣ θα καταβαλλονται.
-να αγωνιζεσαι για την προασπιση και διατηρηση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ κοινωνικων αγαθων που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ-οπως το νερο,το ρευμα,οι δρομοι-για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ προσβαση στην ΔΗΜΟΣΙΑ δωρεαν υγεια,την παιδεια,τις δομες κοινωνικης ασφαλισης και προνοιας-με οπλο την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ χωρις ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ανταλλαγματα.
-να πιεζεις για ολοκληρωμενο προγραμμα κινητρων για επανεκκινηση της μικρης αγροτικης παραγωγης-εξω απο το πνευμα της σημερινης ΚΑΠ,που εξυπηρετει αποκλειστικα τα μεγαλα ντοπια συμφεροντα και τα καρτελ των πολυεθνικων.
-να απαιτεις ενα προγραμμα με προτεραιοτητα την διατηρηση των μικρων και μεσαιων επιχειρησεων-απο ΔΗΜΟΣΙΕΣ τραπεζες ειδικου σκοπου.
-να αντιλαμβανεσαι την αναπτυξη με ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ προσημο-να διασφαλιζεται δηλαδη η εφαρμογη της μονοθεσιας με περιβαλοντικους ορους και λαμβανοντας υποψη την δημοσια υγεια.

-Μιλαμε δηλαδη για μιαν αυτοδιοικηση ετοιμη να δωσει μαχες για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ των πολιτων που εκπροσωπει-μαχες για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κοινωνικα αδικης-οσο και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ-εφαρμοζομενης πολιτικης των μνημονιων.
-Μαχες ομως που θα δωσουν ΠΟΙΟΙ;ειναι δυνατον η ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ της κοινωνιας να εμφανιζεται ως ''λυση'' και ''θεραπεια'';
-καποιοι-οπως ολοι στο μνημονιακο στρατοπεδο της συγκυβερνησης('η και δηθεν ''ανταρτες'' τυπου Τζιτζικωστα-και οχι μονο),δεν αλλαζουν με τιποτα.
-ακομα κι αν ΜΑΣΚΑΡΕΥΟΝΤΑΙ σε ''εληες'',''ποταμια'' και αλλα φυσικα φαινομενα -την ΛΥΣΗ την εχουμε ολοι ΕΜΕΙΣ οι απλοι ΜΝΗΜΟΝΙΟΠΛΗΚΤΟΙ πολιτες:στις 18 και 25 Μαη,μπορουμε να απαντησουμε με τους δικους μας ΟΡΟΥΣ και ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ.
-ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...