Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Δείτε πόσα χρήματα παίρνει ένας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο.Από το απόλυτο μηδέν στις 753.000 δολάρια ή αλλιώς πες μου ποια χώρα εκπροσωπείς για να σου πω πόσα θα πάρεις

ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ , ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ
Από το απόλυτο μηδέν στις 753.000 δολάρια ή αλλιώς πες μου ποια χώρα εκπροσωπείς για να σου πω πόσα θα πάρεις αν κατακτήσεις το .
Μερικοί αθλητές πηγαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη δόξα ενώ άλλοι για να βγάλουν
λεφτά. Υπάρχουν χώρες που προσφέρουν γη και ύδωρ στους αθλητές τους αν κατακτήσουν χρυσό μετάλλιο ενώ κάποιες άλλες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν τους δίνει τίποτα.

Το αστρονομικό ποσό των 753.000 δολαρίων θα λάβει ο Joseph Schooling για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Ο Joseph Schooling σε ηλικία 8 ετών μαζί με τον Michael Phelps
Το γράφημα που δημοσιεύσει ο Independent τα λέει όλα. Ο Joseph Schooling έγινε ο πρώτος αθλητής της Σινγκαπούρης που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο για τη νίκη του στα 100 μέτρα πεταλούδας στην κολύμβηση. Για τη νίκη του αυτή η χώρα του θα τον ανταμείψει με 753.000 δολάρια. Από την άλλη ο Σκοτσέζος τενίστας Andy Murray δεν θα λάβει τίποτα για το χρυσό που κατέκτησε στο Ρίο.

Κανένα χρηματικό έπαθλο δεν θα λάβει ο Σκοτσέζος τενίστας Andy Murray

Ο πρώην Αυστραλός Ολυμπιονίκης Geoff Huegill, που κέρδισε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, υποστηρίζει ότι τα χρηματικά κίνητρα δεν λειτουργούν πραγματικά.
«Ένα bonus σε μετρητά ως αμοιβή για την κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι σημαντικό και σίγουρα εκτιμάται από τους αθλητές, ωστόσο δεν αποτελεί τον μοναδικό στόχο, αλλά περισσότερο έναν ωραίο τρόπο για την αναγνώριση των προσπαθειών που έχεις κάνει και την πειθαρχία που έχεις επιλέξει», είπε πρόσφατα ο Huegill.
Τα κίνητρα μπορεί περιστασιακά να ξεφεύγουν από το πλαίσιο του χρηματικού bonus. Για παράδειγμα, οι Νοτιοκορεάτες λαμβάνουν στρατιωτικές απαλλαγές και οι Γερμανοί εξασφαλίζουν δωρεάν μπύρα για όλη τους τη ζωή αν πάνε καλά στους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ