Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Απαντηση στην ανακοίνωση του Χρίστου Γιαννακάκη , Πρόεδρου Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών Ημαθίας, απο τον Χαρη Κοσμιδη Επικεφαλή του μπλόκου Μελισσίου-Γιαννιτσών.

ΧΑΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
Επικεφαλής του μπλόκου Μελισσίου-Γιαννιτσών
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΟΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση του Χρίστου Γιαννακάκη , Πρόεδρου Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών Ημαθίας, έκανα την ακόλουθη δήλωση:
 
 Απάντηση στον ανησυχούντα φίλτατο Χρίστο Γιαννακάκη
         Οκτακόσιες σαράντα λέξεις σπατάλησε ο φίλτατος Χρήστος Γιαννακάκης στη μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του για να μας πει τι ; Αυτό που δεν μας είπε με μια και μόνη λέξη : Κοινοτική στρεμματική αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος
των ροδακινοπαραγωγών από το ρώσικο εμπάργκο : ΓΙΟΚ !

          Μας ανέφερε για αναγνωρισμένους θεσμούς, για αρμόδιους φορείς, για θεσμικά όργανα, για συμμετοχές σε ευρωπαϊκές οργανώσεις, για στοιχεία, φακέλους, για βοήθειες στο κράτος ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και για άλλα πολλά θέματα, χωρίς όμως να μας πει ούτε μια λέξη για την «ταμπακιέρα». Ότι δεν πρόκειται να πάρουμε εμείς οι ροδακινοπαραγωγοί ούτε ένα ευρώ κοινοτική αποζημίωση για τις ζημιές που έχουμε υποστεί από το ρωσικό εμπάργκο για εξαγωγές ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία.
          Τα  έβαλε μάλιστα με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Καρασμάνη, λες και αυτός χειρίστηκε τους τελευταίους μήνες το ελληνικό αίτημα στις Βρυξέλλες για κοινοτικές στρεμματικές αποζημιώσεις. Ενώ πουθενά δεν είδαμε στην ανακοίνωσή του το όνομα Αποστόλου. Αλήθεια ποιος είναι σήμερα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ; Ο Καρασμάνης ή ο Αποστόλου ; Ποιανού το αίτημα απέρριψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ; Του Καρασμάνη ή του Αποστόλου ; Ποιος υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια στους ροδακινοπαραγωγούς από το περασμένο καλοκαίρι ; Ο Καρασμάνης ή ο Αποστόλου ; Και ποιος έφαγε την «πατσαβούρα» στα μούτρα από την Κομισιόν ; Ο Καρασμάνης ή ο Αποστόλου ;
          Λαλίστατος στην ανακοίνωσή του ο φίλτατος Χρίστος Γιαννακάκης, που φαίνεται πως θίχθηκε από μια αναφορά στην ανακοίνωση του Γιώργου Καρασμάνη περί εξωθεσμικών και αναρμόδιων παραγόντων, που συνέδραμαν τον κ. Αποστόλου στο αίτημα χωρίς αντίκρισμα. Εκείνο που όμως φαίνεται πως δεν τον έθιξε είναι πως, το εν λόγω αίτημα απερρίφθη …μετ΄επαίνων.  Και ότι οι ροδακινοπαραγωγοί δεν πρόκειται να πάρουν ούτε λεπτό του ευρώ αποζημίωση.
          Καλύτερα λοιπόν θα ήταν αντί του κ. Καρασμάνη να απευθυνθεί και να αναζητήσει ευθύνες από τον κ. Αποστόλου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί το ελληνικό αίτημα πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Και μαζί με αυτό να ρωτήσει τον κ. Αποστόλου γιατί δεν έχει συσταθεί ακόμα η Διεπαγγελματική Οργάνωση Ροδακίνου, όπως ο ίδιος ρητά διαβεβαίωνε από το βήμα του Φεστιβάλ Ροδάκινου το περασμένο καλοκαίρι στη Βέροια. Και γιατί ακόμα δεν έχουν μπει μπροστά τα προγράμματα για την ενίσχυση των συλλογικών δραστηριοτήτων των αγροτών.
          Καλές οι ανησυχίες για τους θεσμικούς ρόλους και τους αρμόδιους ή αναρμόδιους φορείς, αλλά πότε ο ροδακινοπαραγωγός θα πάρει τουλάχιστον ένα ευρώ για τη ζημιά που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια με το εμπάργκο. Τουλάχιστον επί Καρασμάνη 33 εκατ. ευρώ ενισχύσεις μπήκαν στην τσέπη των παραγωγών. Τώρα, αέρας κοπανιστός !
                Για μας ένας και μοναδικός υπεύθυνος ο κος Αποστόλου. Τα λάθη του εγκληματικά στη διαχείριση του φακέλου για το εμπάργκο, οι ευθύνες του βαρύτατες. Εδώ που έφθασε τα πράγματα , να κόψει το λαιμό του να βρει χρήματα και να μας αποζημιώσει από το εμπάργκο, όπως έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη.
          Σε διαφορετική περίπτωση θα μας έχει απέναντί του, αυτός και η κυβέρνησή του.
ΧΑΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ
Επικεφαλής του μπλόκου Μελισσίου-Γιαννιτσών
Ροδακινοπαραγωγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ