Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Στην Αχαΐα βγήκε το πιο πρώιμο ροδάκινο της Ευρώπης, που πέρσι έπιασε τιμή κοντά στα 3,5 ευρώ

Το πιο πρώιμο ροδάκινο στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ελληνικό και συγκομίστηκε από τους τρεις παραγωγούς που το καλλιεργούν στην Αχαΐα, την Τρίτη (10 Απριλίου 2018), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου και όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Φέτος συνολικά η παραγωγή του πρώιμου αυτού ροδάκινου θα φτάσει τους 180 - 200 τόνους.

Συνολικά καλλιέργησαν τρία άτομα σε θερμοκήπια που βρίσκονται στην Ανδραβίδα της Αχαΐας, στα σύνορα με το νομό Ηλείας. Το προϊόν προορίζεται για την εσωτερική αγορά, αλλά και το εξωτερικό, καθώς είναι το πιο πρώιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρείται δε βέβαιο ότι θα πιάσει πολύ υψηλές τιμές, όπως και πέρσι που πωλήθηκε σε τιμή κοντά στα 3,5 ευρώ το κιλό.
«Το εγχείρημα του θερμοκηπιακού ροδάκινου, με τις σωστές ποικιλίες, υποκείμενα αλλά και καλλιεργητική τεχνική, έχει πετύχει τόσο γεωτεχνικά, όσο κι επενδυτικά, μιας και η οικονομία της καλλιέργειας είναι απολύτως θετική. Είναι προφανές πως οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά. Και το εγχείρημα αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Είναι επίσης προφανές πως η υψηλή τεχνογνωσία που έχει αναπτυχθεί από το RND της Georion - P. Lainas & Co, Berryplasma World LLC, μπορεί να αποδώσει μόνο στο χώμα. Για αυτό και η εταιρεία έχει αναπτύξει παραγωγικές δομές», τόνισε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ένας εξ αυτών, ο κ. Φάνης Παπανικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ