Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ροδακινο - Χρήστος Γιαννακάκης,απο Ιταλια.Ανησυχία των Ροδακινοπαραγωγων με τις μεγάλες ποσότητες που αναμενεται να διοχετεύσει η Ισπανία στην αγορά, γεγονός που θα επιφέρει πτώση στις τιμές. «Κρίσιμη χρονιά για τον κλάδο στην Ευρώπη.

Στο Ρίμινι της Ιταλίας συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη οι εκπρόσωποι παραγωγών των τεσσάρων χωρών που ηγούνται στην παραγωγή ροδάκινου. Στην ημερίδα, που διοργανώθηκε στα πλαίσια της έκθεσης MacFrut 2018, με πρωτοβουλία του ιταλικού Centro Servizi Ortofrutticoli,
συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην αγορά του νωπού ροδάκινου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Χρήστος Γιαννακάκης, που συμμετείχε στην εκδήλωση από ελληνικής πλευράς, μας μετέφερε την ανησυχία των παρευρισκόμενων αναφορικά με τις μεγάλες ποσότητες που θα διοχετεύσει η Ισπανία στην αγορά, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει πτώση στις τιμές. «Δύσκολη χρονιά» χαρακτήρισαν την περσινή οι Ιταλοί, ενώ οι Γάλλοι, παρά τις μικρές ποσότητες εξαγωγών και τις καλές τιμές, τάχθηκαν σε κοινή γραμμή με τις υπόλοιπες χώρες.
http://www.ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ