Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες Η εκτίμηση από την ΕΜΥ έως και τη Δευτέρα.

Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Από αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσει η σταδιακή αλλαγή του καιρού και οι βροχές αναμένεται να διατηρηθούν για αρκετές μέρες.
Συγκεκριμένα στην πρόγνωση για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ αναφέρει ότι στα δυτικά
αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βορειοδυτικά και εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση στα δυτικά κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.
Για την Παρασκευή η ΕΜΥ αναμένει τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας από το μεσημέρι θα πέσουν βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.
Το Σάββατο οι βροχές θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ