Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα: «Βόρεια Μακεδονία» τα Σκόπια - Έδωσε Ιστορία και πήρε... υποσχέσεις... (βίντεο)

Διάγγελμα πραγματοποίησε  ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το τηλεφώνημα του Σκοπιανού ομολόγου, Ζόραν Ζάεφ για την επίτευξη συμφωνίας με τα Σκόπια για την αναγνώριση από την Ελλάδα «μακεδονικού», έστω
«βορειομακεδονικού» έθνους, στην θέση των σλαβόφωνων και των αλβανόφωνων των Σκοπίων!
«Οι 140 χώρες που σήμερα αναγνωρίζουν τους γείτονες ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα που απευθύνει προς τους Έλληνες πολίτες μετά την επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση των Σκοπίων.
«Η κυβέρνηση υπερασπίζεται όλες τις κόκκινες γραμμές. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια και για τους λαούς μας. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή που ανοίγει ένα παράθυρο ευημερίας και συνανάπτυξηςς» τόνισε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι με την συμφωνία αλλαγής ονομασίας της FYROM η Ελλάδα αναδεικνύεται σε... ηγέτιδα δύναμη.
«Σήμερα μπορούμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να είμαστε περήφανοι. Όχι μόνο για το ιστορικό μας παρελθόν αλλά και για το μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι οραματίζεται μια Ελλάδα διαφορετική.
Νωρίτερα το απόγευμα ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά την επικοινωνία του με τον κ. Ζάεφ κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «υπάρχει συμφωνία, τηρεί όλες τις προϋποθέσεις: Erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση».
Δείτε στο βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ