Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Μέσω de minimis οι περσινές αποζημιώσεις ζημιών για την βροχόπτωση στους ροδακινοπαραγωγούς.

Μέσω de minimis και όχι από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ θα δοθούν τελικά οι περσινές αποζημιώσεις για την καρπόπτωση ροδάκινου και νεκταρινιού εξαιτίας των άκαιρων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2017. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε οριστικά σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κινώντας τη διαδικασία πληρωμής σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα υπουργεία.

Για να λυθεί το θέμα προηγήθηκαν συσκέψεις με τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών). Συνολικά το ποσό που θα μοιραστούν όσοι παραγωγοί κρίθηκαν δικαιούχοι, λένε οι πληροφορίες, ανέρχεται περίπου στα 9 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα περίπου και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκος Αντώνογλου, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια τόνισε ότι, αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις 20 του ερχόμενου Ιουλίου προβλέπεται να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών των οποίων η σοδειά υπέστη πλήγμα από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ