Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Δόθηκε στην δημοσιότητα η λίστα του θανάτου: Όλα τα ονόματα των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές

'Οταν αστυνομικοί και πυροσβέστες αντίκρισαν την «φάλαγγα» των καμμένων οχημάτων στο Μάτι, ήξεραν από την αρχή ότι θα δουν πολλούς νεκρούς και σε τέτοια κατάσταση που θα έπαιρνε πολλές ημέρες για να ταυτοποιηθούν.
Η λίστα με τα θύματα από τη φωτιά στο Μάτι που προκάλεσε το θάνατο 92 ανθρώπων,
σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε η Πυροσβεστική και οι ιατροδικαστές βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Στη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα 44 γυναικών, 35 ανδρών, 11 παιδιών αλλά και οι δύο αταυτοποίητες σοροί.
Το πιο μικρό θύμα της ανείπωτης αυτής τραγωδίας είναι το 6 μηνών βρέφος και το μεγαλύτερο μια γυναίκα 91 ετών.

Η λίστα με τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, που έφθασε στην Εισαγγελία, οριστικοποίησε την εικόνα της βιβλικής καταστροφής, τουλάχιστον προς το παρόν, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους βρήκαν τραγικό θάνατο, άλλοι στον τόπο της πυρκαγιάς και άλλοι στα νοσοκομεία νοσηλευόμενοι.
O κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων βρίσκεται και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όσοι επιθυμούν να λάβουν γνώση του, μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση.
Οπως διευκρίνιζε ανώτατη εισαγγελική πηγή στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, και όπως προκύπτει και από την έγγραφη ενημέρωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, τα περισσότερα από τα θύματα βρέθηκαν χωρίς να έχουν καεί από την πύρινη λαίλαπα, καθώς ο θάνατός τους προήλθε από ασφυξία και από το θερμικό κύμα της πυρκαγιάς, ενώ λιγότεροι είναι εκείνοι που βρέθηκαν απανθρακωμένοι.
Οπως επίσης προκύπτει από την αυτοψία των εισαγγελικών αρχών που έγινε την περασμένη Παρασκευή στον τόπο της τραγωδίας, τα θύματα της πυρκαγιάς βασικά βρέθηκαν, τα περισσότερα, σε τρία σημεία, με τους πιο πολλούς στο οικόπεδο δίπλα στη θάλασσα, ενώ οι υπόλοιποι εντοπίστηκαν σε δύο αδιέξοδες διασταυρώσεις δρόμων όπου μποτιλιαρίστηκαν τα αυτοκίνητά τους και τελικώς βρήκαν φρικτό τέλος.
Ο δεύτερος κύκλος ερευνών των εισαγγελικών αρχών, στις οποίες μετέχουν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος και η αντεισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη, και ο οποίος ανοίγει μετά την κατάθεση της λίστας των νεκρών, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων πρόκειται να ληφθούν από τα αστυνομικά τμήματα της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης, ενώ καταθέσεις θα λάβει και το Λιμεναρχείο Ραφήνας.
Παράλληλα, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο του εντοπισμού των υπευθύνων για τη φονική πυρκαγιά με την εκατόμβη των νεκρών ολοκληρώνουν εντός των επόμενων ημερών τις καταθέσεις κρατικών αξιωματούχων και αυτοδιοικητικών παραγόντων από εμπλεκόμενους φορείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών, όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, οι δήμοι και η Περιφέρεια.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...