Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Προσκοπικό Χωριό που θα στηθεί στη πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας το Σάββατο 6 και τη Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Σε συνέχεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του Προσκοπισμού της Βέροιας, οι πρόσκοποι απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στο Προσκοπικό Χωριό που θα στηθεί στη πλατεία Δημαρχείου το Σάββατο 6 και τη Κυριακή 7 Οκτωβρίου.
Εκεί θα δίνονται πληροφορίες γύρω από τη Προσκοπική κίνηση, τις δραστηριότητες και το
παιδαγωγικό της έργο. Στον χώρο θα βρείτε προσκοπικές κατασκευές κατασκήνωσης, εργαστήρια προσωπικής δημιουργίας, κύκλο περιπετειών - στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι - και ραδιοερασιτέχνες που θα εκπέμπουν εορταστικό σήμα. Στο τέλος της βραδιάς, μια εορταστική Προσκοπική Πυρά, με τραγούδια και παιχνίδια, υπόσχεται να διασκεδάσει όλους τους παραβρισκόμενους.
Στα πλαίσια της Κοινωνικής Προσφοράς, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Προσκοπικού Ιδεώδους, θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία με κλιμάκιο του Νοσοκομείου Βέροιας. Η αιμοδοσία θα γίνει σε κλειστό χώρο το Σαββάτου 09.00 έως 13.00. Παρακαλούμε όσους το επιθυμούν να δώσουν αίμα εκείνη την ημέρα.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα.....
Σάββατο 6 Οκτωβρίου:
Στις 16:00 θα λειτουργούν εργαστήρια προσωπικής δημιουργίας, στο χώρο του ¨Προσκοπικού Χωριού¨, για παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών, στα οποία μπορεί να συμμετέχει όποιο παιδί επιθυμεί.
Στις 19:30 θα αρχίσει η Προσκοπική Πυρά στην οποία είναι όλοι καλεσμένοι.
Εκκλησιασμός
Με αφορμή το εορταστικό κλίμα του Προσκοπικού Χωριού της πλατείας Δημαρχείου, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 6 και τη Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 για τη συμπλήρωση 100 χρόνων του Προσκοπισμού της Βέροιας, το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας.
Η Παλαιά Μητρόπολη θα πλημμυρίσει από μικρούς και μεγάλους, νέους και παλαιούς Προσκόπους, φίλους και γονείς, που τους ενώνει η αγάπη και η πίστη στο Θεό και το Προσκοπικό Ιδεώδες. Ο Πανηγυρικός της επετείου θα εκφωνηθεί από το παλαιό τοπικό Έφορο Βέροιας κ. Παύλο Πυρινό και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος κ. Ισίδωρος Κανέτης.
Στη Θεία Λειτουργεία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Ιδιαίτερη τιμή, για τους παρευρισκόμενους, η παρουσία του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...