Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ όσο αφορά τους μικρομεσαίους αγρότες, δεν μας προκάλεσαν έκπληξη
Οι ελαφρύνσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, όπως ή μείωση του ΕΝΦΙΑ (που θα καταργούσε) δεν σημαίνει τίποτα για τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες που το όφελος υπολογίζεται σε 25€ και βέβαια, ως αποτέλεσμα υπέρπολλαπλάσιων αντιλαϊκών μέτρων.
Δεν αποτελεί ελάφρυνση η «μείωση» του ΦΠΑ από 1/1/2021 κατά μια μονάδα, όταν οι ανατιμήσεις είναι διαδοχικές και η φοροληστεία θα τσακίζει κόκαλα με την μείωση του αφορολόγητου.

Δεν λέει τίποτα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε αγρότες με εισόδημα πάνω από 7.000€, γιατί εξαιρούνται οι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι με εισοδήματα κάτω από τα προβλεπόμενα. Επιπλέον το 85% των ασφαλιστικών εισφορών θα προσμετρείται στο φορολογητέο εισόδημα για το 2018 και το 100% το 2019 (αύξηση 15%).
Όσο για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμούς ΚΟΙΝΣΕΠ, οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ήδη εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος. Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο βοηθά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.
Η κυβέρνηση παίζει με την υπομονή μας. Μας εξαπατά με την τακτική του Χότζα, μας φορτώνει με 100 κιλά και βγάζει το 1 και το ονομάζει «ανακούφιση».
Οι αγρότες δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της κυβέρνησης που καλλιεργεί την προσμονή και την αναμονή, όπως αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του νέου υπουργού κ. Αραχωβίτη, που παραπέμπει τις υποχρεώσεις του ΕΛΓΑ στη διαδικασία της μελέτης των κλιματικών αλλαγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δηλαδή «ζήσε Μάη να φας χλωρό χορτάρι».
Το επόμενο διάστημα θα οξυνθούν παραπέρα τα προβλήματα. Οι αγρότες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, η επίθεση στο εισόδημά μας και τη ζωή μας θα ενταθεί. Οι πλειστηριασμοί θα πάρουν μορφή καταιγίδας από εφορία – ασφαλιστικά ταμεία κα.
ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
* Την άμεση αναπλήρωση του εισοδήματος μας από το εμπάργκο
* Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις βροχοπτώσεις
* Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας
* Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις
* Ικανοποιητικές τιμές στο γάλα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους
* Να καταργηθούν τα χαράτσια, αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000€ συν 3.000€ για κάθε παιδί.
* Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, επάνδρωση του Νοσοκομείου μας και των Κέντρων Υγείας με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ