Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Κλειστά τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα την Πέμπτη λόγω 24ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων

Κλειστά θα είναι τα Δικαστήρια και οι Εισαγγελίες σε όλη τη χώρα, καθώς και τα Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία της χώρας, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής κλαδικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.
Όπως... 
ενημερώνει η Ομοσπονδία, τις ημέρες της απεργίας θα υπάρχει Προσωπικό Ασφαλείας, το οποίο (εφόσον δεν υπάρχουν απεργοσπάστες) θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και λήγουν, σε κάθε περίπτωση, τα όρια προσωρινής κράτησής τους, είναι κρατούμενος με την αυτόφωρη διαδικασία, έχει θέσει τον εαυτό του υπό κράτηση - σε εκτέλεση ποινής, καθώς και στις υποθέσεις και περιπτώσεις πολιτικών, ποινικών και διοικητικών Δικαστηρίων και των Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων που την ημέρα της απεργίας παραγράφεται το αξιόποινο της πράξης ή το δικαίωμα του πολίτη και της πολιτείας.

Όλες οι άλλες δίκες και εργασίες ματαιώνονται. Βεβαίως, όπου υπάρχουν απεργοσπάστες όλες οι εργασίες και οι δίκες θα γίνονται κανονικά με τους απεργοσπάστες. Οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, διεκδικώντας ως γενικό αίτημα την έμπρακτη αναγνώριση εκ μέρους της πολιτείας των επί πολλά χρόνια οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας τους, υπηρετώντας καθημερινά και μάλιστα με ένταση εργασίας τους πολίτες, τους διαδίκους, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς λειτουργούς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στη συνεδρίαση του την 27 Σεπτεμβρίου 2018, στα πλαίσια των αποφάσεων των Συνεδρίων μας, και ειδικότερα των αποφάσεων που Έκτακτου Συνεδρίου της ΟΔΥΕ στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2018, έχοντας υπόψη του την όξυνση των συνθηκών εργασίας μας, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη της άνω πρώτης μετά από αρκετά χρόνια 24ωρης Πανελλαδικής προειδοποιητικής κλαδικής απεργίας των 6.000 περίπου Δικαστικών Υπαλλήλων της Χώρας, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018.

Αποφάσισε την προκήρυξη κλαδικής 24ώρης απεργίας των Δικαστικών Υπαλλήλων της Γραμματείας των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Χώρας, της Γενικής Επιτροπείας και των Διοικητικών Δικαστηρίων της Χώρας, του ΣτΕ, των Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων της

Χώρας και των Κτηματολογικών Γραφείων Ρόδου, Κω και Λέρου, φυσικών μελών των 66 Συλλόγων-Μελών της ΟΔΥΕ σε όλη τη Χώρα.

Διεκδικούμε ως ΓΕΝΙΚΟ αίτημα την επίλυση ή/και τη δρομολόγηση λύσεων στα προβλήματα που έχουν άμεση ή/και έμμεση σχέση με τις οξυμένες, ειδικές και ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας μας, και ειδικότερα διεκδικούμε: 1. α) Την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης από όλες τις προκηρύξεις και πηγές (ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ), οι οποίες καθυστερούν απαράδεκτα για πολύ πολύ καιρό, ιδιαίτερα οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ (προκηρύξεις 1Κ, 8Κ και 2Κ/2017), οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν... αύριο κιόλας! β) Την άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων. γ) Την επιτάχυνση των διαδικασιών επιμόρφωσης. δ) Την επέκταση των υποδομών σε όλη τη χώρα (μηχανοργάνωση, ηχογράφηση-αποηχογράφηση και στα ποινικά κ.α.). ε) Την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την επαναλειτουργία του Λογαριασμού Αλληλεγγύης που έχει έσοδα από την αμοιβή των (Δικαστικών Υπαλλήλων, κ.α.) Γραμματέων Διαιτησιών, για την οικονομική ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

2. Οικονομικά αιτήματα – έμπρακτη αναγνώριση των οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας: (α) Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας (αντίστοιχο με των Δικαστικών Λειτουργών...), στο ύψος που ήταν πριν καταργηθεί ή έστω και κατά το ήμισυ στην αρχή, ακόμα και για οποιοδήποτε άλλο ποσό! (β) Παρόμοια με αυτή των Εφοριακών ρύθμιση για να χορηγηθεί προσωπική διαφορά σε όσους διορίστηκαν από 1/11/2011. (γ) Αύξηση του ποσού που θα εγγραφεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό για το Υπουργείο μας, για υπερωρίες το 2019. Κάποτε ήταν 2.500.000€, ενώ πέρυσι ήταν 525.000 ΕΥΡΩ μόνο και σχεδιάζουν να είναι και φέτος 526.000€, με αποτέλεσμα να μην πληρώνεται ούτε η πραγματική υπερωριακή απασχόληση των δικαστικών υπαλλήλων, ούτε η υπεραπασχόληση φυσικά. (δ) Έγκαιρη πληρωμή των οδοιπορικών για υποχρεωτικές μετακινήσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων για εκτός της έδρας τους υπηρεσιακούς λόγους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΥΕ, αμέσως μετά την πραγματοποίηση της άνω απεργίας μας, θα επανεκτιμήσει και θα σχεδιάσει τις περαιτέρω δράσεις μας σε συνέχεια και κλιμάκωση της κινητοποίησης αυτής, ανάλογα και με τις όποιες τυχόν έμπρακτες απαντήσεις λάβουμε από τον Υπουργό της Δικαιοσύνης αλλά και τους συναρμόδιους για τα θέματά μας Υπουργούς, και από την Κυβέρνηση γενικότερα, ανάλογα και με τις απόψεις - προτάσεις Συλλόγων μας και συναδέλφων μας, ενόψει και του επικείμενου Συνεδρίου της ΟΔΥΕ 21-24 Νοεμβρίου 2018 στα Καμένα Βούρλα Νομού Φθιώτιδας, (κλιμάκωση) πριν αλλά και μετά από αυτό το Συνέδριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ