Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ¨: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ

Την πλήρη ανικανότητα της διοίκησης του Δημάρχου κ. Βοργιαζίδη στο μείζον ζήτημα της τουριστικής αξιοποίησης σημείων αναφοράς του δήμου ανέδειξε για μία ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο(Τετάρτη 10/10) ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Ιωάννης Παπαγιάννης.
Στην παρέμβαση του ο κ. Παπαγιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο
θέμα του νεολιθικού οικισμού της Νέας Νικομήδειας και της θλιβερής εικόνας εγκατάλειψης που παρουσιάζει στρεφόμενος ευθέως κατά του Δημάρχου: «Επειδή ξέρω πως θα ρίξετε, για μία ακόμη φορά, τις ευθύνες στην αρχαιολογική υπηρεσία θα σας πω πως έχετε δίκιο -ως ένα βαθμό- για αυτή τη θλιβερή εικόνα. Πλην όμως, εσείς τι κάνατε ως δήμαρχος; Πήγατε στο Υπουργείο Πολιτισμού, χτυπήσατε πόρτες; Έστω καλέσατε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εδώ, να δουν από πρώτο χέρι το βιασμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς; Ή ακόμη, προσπαθήσατε να δώσετε στο θέμα αυτό δημοσιότητα, να στρέψετε τα βλέμματα της κοινής γνώμης στη Νέα Νικομήδεια; Δυστυχώς όχι»παρατήρησε ο κ. Παπαγιάννης και συνέχισε «οι δημότες δεν θα σας συγχωρήσουν ποτέ πωςαυτός ο ευλογημένος τόπος έχει καταντήσει μαύρη τρύπα, πληρώνει την πλήρη ανικανότητα σας να αξιοποιήσετε τουριστικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως είναι ο νεολιθικός οικισμός της Ν. Νικομήδειας. Βολευτήκατε, αυτή είναι η αλήθεια. Φορτώσατε τις ευθύνες αλλού και μέχρι εκεί. Άσχετα αν το 2014 υποσχόμασταν στους κατοίκους εκεί, όταν τους επισκεφτήκατε προεκλογικά, πως θα κάνετε τα πάντα για να πάρει ζωή ο τόπος. Αποτελείτε επιτομή της ασυνέπειας κ. Βοργιαζίδη»τόνισε ο κ. Παπαγιάννης.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας έκανε εκτενή αναφορά στην εγκατάλειψη των τοπικών κοινοτήτων, επικεντρώνονταςστο πρόβλημα των αποχετευτικών δικτύων, με νέες βολές κατά του κ. Βοργιαζίδη: «Στο θέμα αυτό ξεπεράσατε και τον εαυτό σας. Μία από τις δεκάδες υποσχέσεις που μοιράζατε αφειδώς προεκλογικά ήταν η ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Η πραγματικότητα είναι πως μετά από 4 χρόνια δεν ενοχλήσατε τους βόθρους, τα χωριά μας παρέμειναν στην ίδια κατάσταση», είπε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και κατήγγειλε τον κύριο Δήμαρχο για «προσωπικές εξυπηρετήσεις» στον τόπο καταγωγής του. «Σε ένα πράγμα αναγνωρίζω πως υπήρξατε συνεπής: σε μια προσωπική εξυπηρέτηση στον τόπο της καταγωγής σας, στο Διαβατό. Έστω και τώρα, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές, εξασφαλίσατε την ένταξη της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στην τοπική κοινότητα Διαβατού. Και καλά κάνατε. Ρωτώ όμως: Γιατί δεν προτιμήσατε το -ώριμο από πλευράς μελέτης- έργο της αποχέτευσης Αγ. Γεωργίου- Τριλόφου, που αφορά μάλιστα σε μεγαλύτερο πληθυσμό, και μην παριστάνετε ότι δήθεν τα κονδύλια «ίσως» να μην αρκούσαν. Δεν θα έπρεπε, σε μια χρηστή και σοβαρή Διοίκηση, να ίσχυαν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά για όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, να μην χωρίζουμε τους δημότες μας σε παιδιά και αποπαίδια;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγιάννης.
Από το κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν έλειψαν και οι αναφορές του κ. Παπαγιάννηστις απ’ ευθείας αναθέσεις του Δήμου Βέροιας: «Κύριε Βοργιαζίδη, στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησα να μας παραδώσετε όλο το φάκελο με τις απευθείας πληρωμές που πραγματοποιείται προς τρίτους με την ιδιότητά σας. Μέχρι σήμερα ουδέν στοιχείο παραδώσατε. Δεν μας ενδιαφέρει πρωτίστως το τυχόν νομικό κομμάτι αλλά ο έλεγχος των κριτηρίων ως προς τα πρόσωπα και τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες προς τους οποίος πραγματοποιείτε απευθείας πληρωμές. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Παρόμοιο θέμα ανακύπτει και με την επώνυμη καταγγελία που μας γνωστοποιήθηκε μέσω του γραμματέα του συμβουλίου εκ μέρους του μηχανικού και εργολήπτη κ. Αγαθαγγελίδη, ο οποίος επώνυμα και με στοιχεία σας μέμφεται για τον τρόπο και τη διαδικασία ανάθεσης έργου. Απαιτώ δημόσια και με στοιχεία την τοποθέτησή σας, να πάψετε να κρύβεστε» υπογράμμισε ο κ. Παπαγιάννης.
Ακόμη, ο κ. Παπαγιάννης ενημέρωσε το Σώμα για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο Μακεδονικό Ρόδακα, να διοργανώσει ενημερωτική εκδήλωση για το Σκοπιανό ζήτημα στη Βέροια, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 15/10. «Με αφορμή την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα που τιμούμε στις 13 Οκτωβρίου και βλέποντας πως η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, λες και είμαστε δήμος του Λουξεμβούργου ή της Φινλανδίας και όχι ο δήμος που έχει ως ιστορική έδρα το λίκνο του Μακεδονικού Ελληνισμού,προχωρούμε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα στη διοργάνωση μιας μεγάλης ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Σκοπιανό: Ώρα ευθύνης και εθνικής αξιοπρέπειας» και διακεκριμένους ομιλητές, το στρατηγικό σύμβουλο Νίκο Λυγερό και το διεθνολόγο, καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου», κατέληξε ο κ. Παπαγιάννης. Η εκδήλωση- σταθμός για την ενημέρωση των δημοτών της Βέροιας πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και ανέβασε το ηθικό και την πεποίθηση των Βεροιέων ότι η Ελλάδα και τα δίκαια του Ελληνισμού θα κερδίσουν. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε καλύτερα. Ευημερία, αλληλεγγύη, εθνική αξιοπρέπεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ