Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κοζάνης συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου, ο ΥΠΑΑΤ, κ. Σταύρος Αραχωβίτης .Συζητήθηκαν άμεσα θέματα που απασχολούν τους ροδακινοπαραγωγούς.

Με βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ από τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κοζάνης συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν άμεσα θέματα που απασχολούν τους ροδακινοπαραγωγούς.
Οι βουλευτές ενημέρωσαν δια ζώσης τον υπουργό για το γεγονός, ότι «το ροδάκινο έχει γίνει
προβληματικό προϊόν μετά το κλείσιμο της ρωσικής αγοράς από το εμπάργκο και στη συνέχεια, παρά τα έτη που μεσολάβησαν, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί η αγορά λόγω έλλειψης οργάνωσης των εμπορικών συμπράξεων, κυρίως, μεταξύ των συνεταιρισμών».
Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ «οι βουλευτές υποστήριξαν ότι οι παραγωγοί χρειάζονται στήριξη καθώς έχουμε επαναλαμβανόμενες σημαντικές ζημιές λόγω κλιματικής αλλαγής από έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις την καλοκαιρινή περίοδο, δηλαδή την περίοδο της συγκομιδής».
Από την πλευρά του, ο κ. Αραχωβίτης διαβεβαίωσε ότι εξετάζει όλες τις προτάσεις, που έχουν τεθεί στο τραπέζι με γνώμονα τις δυνατότητες που υπάρχουν, τα διαθέσιμα εργαλεία και το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Το αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο βουλευτής νομού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Σηφάκης. Στην συνάντηση, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, συζητήθηκαν τόσο άμεσα θέματα, όπως η ζημιά από τις βροχοπτώσεις του 2018 και η ανάγκη ενίσχυσης των παραγωγών λόγω χαμηλών εμπορικών τιμών και των επιπτώσεων από το Ρώσικο εμπάργκο όσο και θέματα στρατηγικής για το προϊόν, στο οποίο η χώρα κατέχει σημαντική θέση παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...