Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Για εμπαιγμό και κοροϊδία καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι ένστολοι για τα αναδρομικά

Για εμπαιγμό και κοροϊδία κάνουν λόγο οι ένστολοι αναφορικά με την ψήφιση της τροπολογίας από την Βουλή για τα αναδρομικά.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) καλεί τους αρμόδιους να απαντήσουν πριν την ψήφιση της τροπολογίας:
Αληθεύει ότι κόβεται μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα μας;
Αληθεύει ότι δεν επιστρέφουν οι μισθοί μας στα επίπεδα του 2012;
Αληθεύει, ότι δεν θα πληρωθούμε τα νυχτερινά μας;
Αληθεύει ότι μας κόβουν μία διετία αναδρομικών;
Όλα αυτά αποτελούν την βάση της εργασίας μας και της καθημερινής μας αγωνίας. Αποτελούν τον αγώνα των οικογενειών μας. Η ΠΟΜΕΝΣ από τον Μάιο 2017 τα είχε διατυμπανίσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Με την τελευταία δε ανακοίνωση, έχει ενημερώσει ποιοι ήταν υπέρ του νέου μισθολογίου επισημαίνοντας ότι οι στρατιωτικοί δεν θα δεχθούν άλλον εμπαιγμό».
Κόφτης στα αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια

Την καταβολή ακαθάριστων ποσών αναδρομικών συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ και καθαρών ποσών συνολικού ύψους 820 εκατ. ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες εν ενεργεία και συνταξιούχους λειτουργούς του Δημοσίου -στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ιατρούς του ΕΣΥ, μουσικούς Κρατικών Ορχηστρών, δικαστικούς κ.λπ.- προβλέπουν νομοθετικές ρυθμίσεις που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, υπό μορφή τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η κατάθεση των ρυθμίσεων στη Βουλή ανακοινώθηκε το απόγευμα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής. Σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, τα αναδρομικά θα δοθούν στους δικαιούχους εφάπαξ εντός του Δεκεμβρίου.

Με τις ρυθμίσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι προχωρεί στην αποκατάσταση των αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων λειτουργών του Δημοσίου εφαρμόζοντας τα όσα ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με το νόμο 4093/2012 από την 1η-8-2012 σε βασικούς μισθούς και επιδόματα που καταβάλλονταν βάσει ειδικών μισθολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ