Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Καιρος - Η κακοκαιρία με το όνομα «Ωκεανίς» πλησιάζει απειλητικά την Ελλάδα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα στροβιλίζεται πάνω από τη χώρα μας.Από το πρωί του Σαββάτου θα αρχίσει να χιονίζει σε Μακεδονία και Θράκη.

Με ένα ακόμα ισχυρότατο βαρομετρικό χαμηλό μας αποχαιρετά ο φετινός χειμώνας που αναμφισβήτητα ήταν αρκετά δύσκολος, με κακοκαιρίες που σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα.
Η κακοκαιρία με το όνομα «Ωκεανίς» πλησιάζει απειλητικά τη Ελλάδα και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα στροβιλίζεται πάνω από τη χώρα μας.

Από τις επόμενες ώρες, όλη η Ελλάδα θα βρίσκεται περικυκλωμένη από το ισχυρότατο βαρομετρικό χαμηλό που φέρνει μαζί του ισχυρές χιονοπτώσεις, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τσουχτερό κρύο.
Η πτώση της θερμοκρασίας γίνεται ήδη αισθητή και μέσα στο Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει ακόμα και 10-12 βαθμούς.
Πότε θα αρχίσουν όμως να εκδηλώνονται τα φαινόμενα;
Από το πρωί του Σαββάτου θα αρχίσει να χιονίζει σε Μακεδονία και Θράκη. Όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι, ό,τι πέφτει στη βόρεια Ελλάδα θα είναι χιόνι.
Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και το Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις, εντάσεως έως και 10 μποφόρ, γεγονός που θα καθιστά επικίνδυνες τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα. Από το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις σε Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, ενώ μέχρι το απόγευμα θα αρχίσουν να πλήττονται ανατολική Στερεά και Βοιωτία. Τι βραδινές ώρες ο χιονιάς θα πλήξει βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ