Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

«Μακεδονία ξακουστή»... γιοκ! Για πρώτη φορά, το γνωστό εμβατήριο δεν παιάνισε σε παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας

«Μακεδονία ξακουστή»... γιοκ! Για πρώτη φορά φέτος, η μεγάλη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε, χωρίς να παιανίσει από τις μπάντες ή την Φιλαρμονική το γνωστό εμβατήριο, αν και αυτό συνέβαινε τουλάχιστον μέχρι πέρυσι, σε ανάλογες περιπτώσεις.


Η «απουσία» του, έπειτα και από τον σάλο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το εν λόγω εμβατήριο το τελευταίο διάστημα, προκάλεσε αίσθηση. Εύλογα, ίσως, προκύπτει το ερώτημα εάν η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει και... κατάργηση του «Μακεδονία ξακουστή», ή αν οι αρμόδιοι αναλαμβάνουν από μόνοι τους την πρωτοβουλία για το «σιωπητήριο», προκειμένου να  μην... δυσαρεστήσουν τους γείτονες Σκοπιανούς.


Μάλιστα, για το θέμα ρωτήθηκε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας μετά το τέλος της παρέλασης. 

Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε πάντως ότι δεν ευθύνεται το υπουργείο Παιδείας για τη συγκεκριμένη απόφαση. Αντίθετα, «έδειξε» ως υπεύθυνους την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων. 

«Νομίζω πως η ευθύνη της σημερινής παρέλασης είναι στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Με δικές τους διαδικασίες αποφάσισαν τι θα παίξουν» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ