Κυριακή 7 Απριλίου 2019

10 γεγονότα σχετικά με το πώς το αίμα επηρεάζει τη ζωή σας που ίσως δεν γνωρίζατε.

Σε κάποιο σημείο, ο καθένας έμαθε στο σχολείο ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι αίματος: Α, Β, ΑΒ και Ο.
Ο κάθε ένας ορίζεται περαιτέρω από τον θετικό ή τον αρνητικό παράγοντα ρέζους. Τι τύπο αίματος έχετε, έχει ήδη καθοριστεί πριν από τη γέννηση σας.
Πάνω απ “όλα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του αίματός σας, εάν χρειαστείτε μετάγγιση, διότι δεν είναι όλοι οι τύποι αίματος συμβατοί ο ένας με τον άλλο.
Αλλά ξέρατε ότι ο τύπος αίματός σας έχει επίσης πολλές άλλες επιπτώσεις πάνω σας;

Εδώ είναι 10 γεγονότα σχετικά με το πώς το αίμα επηρεάζει τη ζωή σας που ίσως δεν γνωρίζατε.
Τύπος αίματος και διατροφή
Το σώμα είναι απασχολημένο με την διεξαγωγή πολυάριθμων πολύπλοκων διαδικασιών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για παράδειγμα, η πέψη. Αυτό συμβαίνει γιατί ο τύπος αίματος παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές πτυχές της διατροφής. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο πρέπει να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ εκείνοι με τύπο αίματος Α πρέπει να αποφεύγουν γενικά το κρέας και να τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά. Το αίμα τύπου Β θα πρέπει να τρώει λιγότερο άσπρο κρέας και να προσπαθεί για μια υγιεινή και ποικίλη διατροφή. Από την άλλη πλευρά, ο τύπος αίματος ΑΒ ωφελείται από τα ψάρια και άλλα λιπαρά τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Τύπος αίματος και φυσική κατάσταση
Γνωρίζατε ότι ο τύπος αίματός σας έχει επίδραση στα σπορ για τα οποία είστε κατάλληλοι; Οι άνθρωποι με αίμα τύπου Α κερδίζουν ειδικά από χαλαρωτικές ασκήσεις, όπως η γιόγκα ή αθλήματα αντοχής όπως το τρέξιμο. Εκείνοι με αίμα τύπου Β, από την άλλη πλευρά, αγαπούν την πρόκληση για το σώμα και το μυαλό και απολαμβάνουν δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση ή οι πολεμικές τέχνες.
Τύπος αίματος και εγκυμοσύνη
Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο αίματος του συντρόφου σας πριν αποκτήσετε παιδιά: Ορισμένοι τύποι του αίματος δεν αναμειγνύονται ιδιαίτερα καλά. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες με αρνητικό τύπο αίματος θα πρέπει να είναι προσεκτικές πριν μείνουν έγκυες αν ο σύντροφός τους έχει θετικό ρέζους. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι το μωρό θα είναι επίσης θετικό και ότι το σώμα της μητέρας θα αντιδράσει σε αυτό ως ξένο σώμα.
Τύπος αίματος και λίπος στην κοιλιά
Έχετε παρατηρήσει ότι μερικοί άνθρωποι έχουν να παλέψουν ενάντια στην κοιλιάπερισσότερο από άλλους; Φυσικά, αυτό είναι από τη μία πλευρά ένα αποτέλεσμα του φύλου (άνδρες και γυναίκες εκτιμάται ότι έχουν διαφορετική κατανομή λίπους), αλλά από την άλλη πλευρά, είναι επίσης συνδεδεμένη με τον τύπο του αίματος. Άτομα με ομάδα αίματος Α μπορούν να επεξεργαστούν τους υδατάνθρακες καλύτερα και ως εκ τούτου έχουν λιγότερες καταθέσεις λίπους σε εκείνη την περιοχή. Αντίθετα, τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν δυσκολία στην επεξεργασία ζάχαρης και ως εκ τούτου είναι περισσότερο πιθανό να συσσωρεύσουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά.
Τύπος αίματος και ασθένειες
Όχι ο καθένας δεν επηρεάζεται με τον ίδιο τρόπο από τις ασθένειες. Ο τύπος αίματος μπορεί να έχει κάτι να κάνει με αυτό. Μπορείτε να αποσαφηνίσετε με το γιατρό σας αν είστε ιδιαίτερα επιρρεπείς σε συγκεκριμένες ασθένειες.
Τύπος αίματος και ευπάθεια στο άγχος
Στην αρχή φαίνεται εκπληκτικό, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει: τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν υψηλότερο επίπεδο κορτιζόλης από ότι οι άλλες. Αυτή η ορμόνη ενισχύει το συναίσθημα του άγχους. Εκείνοι που πλήττονται θα πρέπει ίσως να κάνουν διάλειμμα πιο συχνά, τόσο για την καρδιά τους όσο και τους γύρω τους.
Αντιγόνα
Τα αντιγόνα χρησιμοποιούνται για να προσδιορίζουν με σαφήνεια τον τύπο του αίματος. Είναι ενδιαφέρον, ότι βρίσκονται όχι μόνο στο ίδιο το αίμα, αλλά σε ολόκληρο το πεπτικό σύστημα, από το στόμα μέχρι το έντερο. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ακόμα και τον τύπο του αίματος ενός ατόμου μέσω των λοβών του πνεύμονα ή της μύτης.
Τύπος αίματος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης
Οι γιατροί στα επείγοντα συμβουλεύουν ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει μαζί του έναέγγραφο στο οποίο να συνοψίζονται σημαντικές ιατρικές πληροφορίες, όπως ο τύπος αίματος. Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι σωτήριο, γιατί βοηθά το προσωπικό έκτακτης ανάγκης να δει γρήγορα τι τύπος αίματος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που η μετάγγιση είναι απαραίτητη.
Τύπος αίματος και χαρακτήρας
Αν σκεφτεί κανείς πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει ο τύπος αίματος στον μεταβολισμό, δεν είναι περίεργο ότι έχει και επιπτώσεις στην προσωπικότητα ενός ατόμου. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο είναι περισσότερο εξωστρεφείς. Οι άνθρωποι με τύπο αίματος Α είναι από την άλλη πιο ήσυχοι, εκτιμούν την τέχνη και την αισθητική, και είναι πολύ αξιόπιστοι. Οι άνθρωποι που είναι πολύ φιλόδοξοι και εκτιμούν την ανεξαρτησία τους είναι συχνά αίματος τύπου Β και οι άνθρωποι που είναι τύπος αίματος ΑΒ είναι συχνά στοχαστικοί, και απολαμβάνουν χρόνο μόνοι τους.
Τύπος αίματος και γονιμότητα
Περιέργως, φαίνεται ότι ο τύπος αίματος έχει επίσης μια επίδραση στην πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Οι γυναίκες με ομάδα αίματος ΑΒ παράγουν περισσότερες ορμόνες που είναιευνοϊκές για τη σύλληψη. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες με ομάδα ΑΒ γενικά μένουν έγκυοςπιο εύκολα από άλλους τύπους αίματος.
Δεν είναι συναρπαστικό το τι ρόλο παίζει ο τύπος αίματός σας σχεδόν στα πάντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ