Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Αγροτικος.Συλλογος.Γεωργών Βέροιας - Εχουν προκληθεί ζημιες λογω καιρου στα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα ακτινίδια της περιοχης..Καλούμε τον ΕΛΓΑ να επιληφθεί των ζημιών και να προχωρήσει σε αναγγελίες.

Εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για όσα συμβαίνουν (λόγω των καιρικών συνθηκών) στην αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα ακτινίδια.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα τα τελευταία χρόνια για τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα της
κλιμματικής αλλαγής χωρίς όμως καμμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς. Τις επιπτώσεις ατές δυστυχώς σαν αγρότες που έχουμε άμεση επαφή με το περιβάλλον τις ζούμε στο πετσί μας καθημερινά.
Επιτέλους η περιβόητη διεύρυνση των καλύψεων, η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η κάλυψη για τις επιπτώσεις της κλιμματικής αλλαγής στην παραγωγή ας γίνουν πράξη. Η αναμονή και η κοροϊδία έχουν και τα όριά τους

Καλούμε τον ΕΛΓΑ να επιληφθεί των ζημιών και να προχωρήσει σε αναγγελίες ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι δηλώσεις και να εκτιμηθεί το μέγεθος των ζημιών.

Για τον Α.Σ. Γεωργών Βέροιας

Ο Γραμματέας ο Πρόεδρος
Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος Χαλκίδης Αναστάσιος

2 σχόλια:

  1. Θοδωρή τώρα περιμένουμε την Κινοπραξεια αγροτικών Συνεταιρισμων να πάρει την Πρωτοβουλία σαν προεδροι αγροτικών Συνεταιρισμων και προσωπικά οι Ίδιοι σαν αγρότες και που περιμένουν να ζήσει η οικογένεια τους όπως και εμείς από τα ροδακινα .Να κλείσουμε το κόμβο της Κουλουρας με το μόνο έτοιμα για την τιμή του Συμπυρινου ροδακινου και αν δεν πάρουμε την τιμή που προτείνεται δεν θα τα Μαζέψουμε .και εμείς θα υποφέρουμε αλλά και αυτοί δεν θα φάνε .μια που ο πρόεδρος της κινοπραξειας είναι και παραγωντες Συνεταιρισ.Βιομηχανίας και ξέρει πόσα κέρδη μένουν από την πολιση της κομπόστας. Να μας πει ο ίδιος ποια τιμή αναλογεί για τον παραγωγό από την Δίκαια Αναδιανομη του Πλούτου από το εμπόριο της κομπόστας .και όχι εμείς οι παραγωγοί να πληρωνομαστε σε Δραχμές και οι Βιομήχανοι να πουλάνε σε ευρώ. Ζητάμε τα ανθρώπινα Δικαιώματα στον Οικονομεικο τομαια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και καλο θα ειναι αφου δεν υπαρχει καποια συμονια με την ΕΚΕ ολοι οι προεδροι Συνεταιρισμων να πανε στην Βουλγαρια να βρεθουν με τους βιομηχανους κομποστας και να τους πουνε οτι καθε ημερα απο την 8 ιουλιου και μεχρι τελος Αυγουστου μπωρουν να φορτωνουν 40 Νταλικες ροδακινα Συμπυρινα πιοτιτας μονο με 42 λεπτα το κιλο .καιρος ειναι να παρουμε εμεις πρωτωβουλια που το παραγουμε και να μην περημενουμε απο τον Δημιο του ροδακινου να μας αναγγιλει την τιμη
    Αυτος πλιρωνετε απο τα αφεντικατου για να καταφερνει παντα την χαμιλοτερη τιμη .και δεν το νιαζει αν εχουν οι αγροτες οικογενοιες .Αυτος που αποκεφαλιζε τους χριστιανους επι Τουρκοκρατιας και φορουσε και κουκουλα Μαυρη μπωρει να μας πει καποιος πως τον Λεγανε .και πρεπει να τον πληρωναν καλα τα αφεντικατου γιατι δουλευε για τα συμφερωντατους.ηταν Αψωγος στην δουλειατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ