Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης για θέματα προστασίας καταναλωτών- δανειοληπτών εκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς ενημέρωσε δια ζώσης τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες καταναλωτές- δανειολήπτες αλλά και για το πρόβλημα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας "κόκκινων" δανείων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, στην Αθήνα, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία και του πρώην βουλευτή
Θεσσαλονίκης Γιάννη Σαρίδη.
Προηγήθηκε η έγγραφη αναφορά - καταγγελία του Συλλόγου προς την πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης για τη μη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής που αποτελεί το μοναδικό όπλο των δανειοληπτών για την προστασία της κύριας κατοικίας τους. Οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν ενώ δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Ο κ. Περβανάς ζήτησε από τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργικότητα της εφαρμογής και παράλληλα  πρότεινε να ανασταλούν οι μελλοντικοί πλειστηριασμοί και να ακυρωθούν όσοι έχουν γίνει τη χρονική περίοδο μη λειτουργίας της πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι για τη λειτουργία ή μη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν είναι αρμόδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ακόμη, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος κατέθεσε πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν σχετικά με τη διάσωση της κύριας κατοικίας- του νόμου 3869/2010 (νόμου Κατσέλη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ