Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ Όλοι στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Όλοι στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη
Συγκέντρωση: 10:30π.μ. στην Πλατεία

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας
Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αντεργατική λαίλαπα των τελευταίων ετών και τα μνημόνια όλων των κυβερνήσεων μας φορτώνουν την κρίση τους και τώρα έρχονται με την ανάπτυξή τους να τσακίσουν ό, τι έμεινε όρθιο. Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο για να σαρώσει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να διευκολύνει ακόμα παραπέρα με νέα προνόμια την μεγαλοεργοδοσία. Βάζουν ταφόπλακα στις ΣΣΕ, τη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί το πόρισμα της επιτροπής «εμπειρογνωμόνων» του 2016, που στήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και προβλέπει πολλαπλό χτύπημα στις ΣΣΕ, σε μισθούς και μεροκάματα. Η εφαρμογή των ΣΣΕ εξαρτάται από την «τεκμηρίωση των επιπτώσεων της ανταγωνιστικότητας» και τα οικονομικά προβλήματα που επικαλούνται οι εργοδότες, τέτοια «επιχειρήματα» επικαλούνται όλοι οι βιομήχανοι στην περιοχή μας και έχουν επιβάλει την απληρωσιά, τις απολύσεις, τα ατέλειωτα ωράρια, την ανασφάλιστη εργασία κλπ… διαχρονικά νομιμοποιείται αυτή η άθλια εργασιακή ζούγκλα.
Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Η δίψα της εργοδοσίας για μεγαλύτερα κέρδη απαιτεί μείωση παραπέρα του εισοδήματος των εργαζομένων.


Η αντεργατική επίθεση πάει χέρι – χέρι με την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους για να φακελώνουν εργαζόμενους, συνδικαλιστές αλλά και συνολικά τη συνδικαλιστική δράση.
Ο Υπουργός Εργασίας ορίζεται «ανώτατος άρχοντας» που θα παρεμβαίνει με διάφορους τρόπους στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, θα μπορεί μεταξύ άλλων να δίνει στοιχεία των συνδικάτων, να βάζει εμπόδια στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων κα.
Θέλουν ουσιαστικά να καταργήσουν τις συλλογικές διαδικασίες για την λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως τις Γενικές Συνελεύσεις. Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα θα μπορεί η εργοδοσία να γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους, αν συμμετέχουν στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες, τι ψηφίζουν κλπ!
Ας αφήσουν λοιπόν το θέατρο ότι κόπτονται για τη λειτουργία των συνδικάτων…
Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά, που έχουν αποφασίσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Δίνουμε λόγο μόνο στους εργαζόμενους. Στην εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς τους δεν δίνουμε στοιχεία, κάνουμε τα πάντα να τα περιφρουρήσουμε. Εργοδότες και κυβέρνηση φοβούνται τη δύναμη και την οργάνωση των εργαζομένων για αυτό επιτίθενται ξεδιάντροπα στα συνδικάτα.
Δεν θα επιτρέψουμε το χτύπημα της δράσης, της ενεργής συμμετοχής των εργαζομένων στην πάλη!
Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων
Δίνουμε αποφασιστική απεργιακή απάντηση.
Να γίνει υπόθεση κάθε συνδικάτου, κάθε εργαζόμενου η επιτυχία της απεργίας, η υπεράσπιση των συλλογικών, δημοκρατικών διαδικασιών των συνδικάτων,
Δεν θα ζήσουμε ως δούλοι τον 21ο αιώνα. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ