Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Βέροιας να εμποδίσει την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε χώρο του Εργατικού Κέντρου, κλειδώνοντας την είσοδο του Εργατικού Κέντρου.Τα μέλη του σωματείου είχαν ειδοποιηθεί έγκαιρα, ότι η Γενική τους Συνέλευση θα πραγματοποιούνταν την Τρίτη 12 του Νοέμβρη στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας.

Την ώρα που τα ταξικά σωματεία και οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις εντείνουν τη δράση τους για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο νέο γύρο επίθεσης στην κοινωνική ασφάλιση , οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα τσιράκια της εργοδοσίας «πιάνουν δουλειά» ξανά για το χτύπημα και την υπονόμευση της οργάνωσης των εργατικών – λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων.
Αυτό έκανε κι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας υλοποιώντας τις απειλές που εκτόξευε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι θα πετάξει έξω από το Εργατικό Κέντρο , το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας επικαλούμενος μάλιστα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΒ την οποία και ουδέποτε εμφάνισε.
Γνωρίζουμε ότι η παρουσία και η δράση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας είναι «αγκάθι» στο μάτι του προέδρου του ΕΚΒ, ο οποίος το μετέτρεψε σε μηχανισμό διαμόρφωσης συσχετισμών υπέρ του κυβερνητικού- εργοδοτικού συνδικαλισμού και σε μηχανισμό χειραγώγησης και ενσωμάτωσης των ανέργων.
Οι συνταξιούχοι όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, θα αγωνιστούν για το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση που αφορά κάθε λαϊκό σπίτι κάθε λαϊκή οικογένεια και θα απομονώσουν πρακτικές που έρχονται κόντρα στα συμφέροντά τους . Θα αγωνιστούν για ένα Εργατικό Κέντρο ανοιχτό στις μαζικές εκδηλώσεις, στις δράσεις, στις συζητήσεις, που θα βοηθούν στην ενημέρωση των εργαζομένων και στην οργάνωση του αγώνα τους.
Σ' αυτόν τον αγώνα έχουμε τη στήριξη και τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ