Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2 11:00 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε ,
όπως είναι γνωστό την τελευταία 30ετία όλες οι κυβερνήσεις σταθερά κατεδαφίζουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα που με αιματηρούς αγώνες, θυσίες κατακτήθηκε και πληρώθηκε από την εργατική τάξη και το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, ξεγελώντας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και το λαό υποσχόταν ότι θα τα ανατρέψει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους των προηγούμενων. Αντί γι' αυτό, ψήφισε το 3ο μνημόνιο και στη συνέχεια ψήφισε το θανατηφόρο νόμο 4387/16, το νόμο Κατρούγκαλου, που πρόσθεσε νέα δεινά στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Το ίδιο κάνει τώρα η ΝΔ, που ως αντιπολίτευση θα καταργούσε το νόμο Κατρούγκαλου. Με το νομοσχέδιο που δόθηκε πρόσφατα στη διαβούλευση ενσωματώνει ό,τι αντεργατικό, αντιασφαλιστικό, αντιλαϊκό ψηφίστηκε τα περασμένα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ισχύει και δεν αλλάζει. Σωστά αυτό το ν/σ βαπτίζεται νόμος Κατρούγκαλου - Βρούτση.
Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι ισχύουν όλες οι περικοπές στις κύριες επικουρικές, αναπηρικές συντάξεις, στην 13η, 14η σύνταξη, στο ΕΚΑΣ, σε χηρεία, αναπηρία.. Καταργείται το οικογενειακό επίδομα 10% για σύζυγο, 5% για κάθε παιδί μέχρι 18 ετών ή 24 εάν σπουδάζει. H εθνική σύνταξη παραμένει στα 340 ευρώ, 384 ευρώ, με 15 και 20 χρόνια εργασίας αντίστοιχα, που μόνο αυτή θα εγγυάται το κράτος, ενώ η (όπως τη λένε) ανταποδοτική θα κρίνεται στο χρηματιστηριακό τζόγο, μαζί και οι επικουρικές. Τα μερίσματα τσακίζονται.
Ισχύουν τα πετσοκομμένα ποσοστά αναπλήρωσης με βάση όλο τον εργασιακό βίο, που θα μειώνει δραστικά τις συντάξιμες αποδοχές έως και 40% από τις σημερινές, καθώς και τα όρια ηλικίας για 67 χρόνια και πάνω.Θα ισχύει η προσωπική διαφορά που προέκυψε από τα θανατηφόρα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, που έφθασαν τα ποσοστά αναπλήρωσης στο 37% από το 80% που υπολογιζόταν πριν.
Για τους συνταξιούχους πριν το έτος 2019, θα υπολογισθεί με πιο βελτιωμένο ποσοστό αναπλήρωσης, θα προκύψει λογιστική μείωσή της, δίχως αφαίρεση, που θα συμψηφίζεται σε κάθε θετική μεταβολή. Για τους νέους συνταξιούχους που θα βγαίνουν στη σύνταξη μετά το έτος 2019, θα προκύψει νέα μεγάλη μείωση στις συντάξιμες αποδοχές σε σχέση με τους παλαιότερους συνταξιούχους. Σε ελάχιστο αριθμό από τα 2.500.000 συνταξιούχων που θα προκύψει μικρή αύξηση, αυτή θα αποδίδεται σε βάθος 5ετίας σε 5 ισόποσες δόσεις κάθε χρόνο.Οι συνταξιούχοι που έχουν συνολικά πάνω από 30 χρόνια εργασίας και 9.000 ένσημα και κάτω (και αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία) δεν θα πάρουν τίποτα.
Για τις επικουρικές συντάξεις, σε όσους συνταξιούχους είχαν μείωση που προκύπτει από την απαράδεκτη παρακράτηση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ (περίπου 250.000 δικαιούχοι), η όποια διορθωτική ρύθμιση γίνει, τα ποσά που θα προκύψουν δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ από το 2016, που έγινε η περικοπή, αλλά από τις 4 Οκτώβρη 2019.
Η ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ ανοίγει το δρόμο στην παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Λένε υποκριτικά πού θα βρεθούν τα χρήματα, όταν όλα αυτά τα χρόνια από αυτές τις περικοπές, την αύξηση των ορίων ηλικίας, έχουν εισπράξει δεκάδες δισεκατομμύρια μαζί με αυτά που ληστεύτηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία. Με αυτά ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες.
Τα προβλήματα δεν θα τα λύσουν τα δικαστήρια και οι αιτήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά ένα ρωμαλέο, καλά οργανωμένο κίνημα της εργατικής τάξης σε κοινή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους.
Σε αυτή τη βάση διεκδικούμε:
● Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους. Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι.
● Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
● Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
● Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.
● Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
● Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Τη δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
● Την επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
● Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
● Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2 11:00 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ