Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ _ ΠΕΛΛΑΣ - Όλοι στο συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 27/2 στην Βεροια Πλατεία Δημαρχείου στις 6 μ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ _ ΠΕΛΛΑΣ
Συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 27 Φλεβάρη, 6 μ.μ., στην Πλατεία Δημαρχείου
Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
Η παρακαταθήκη για το ταξικό κίνημα που άφησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στις 18 του Φλεβάρη είναι πολύ σημαντική κι ελπιδοφόρα.. Η προσπάθειά της κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μπροστά στον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα δεν πέρασε. Η πλειοψηφία του λαού μας δηλώνει αντίθετη στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η επίθεση της κυβέρνησης και οι συκοφαντίες ενάντια στους απεργιακούς αγώνες των συνδικάτων και στα αιτήματά τους ,που εκπορεύονται κατευθείαν από το υπ. Εργασίας,δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου - Βρούτση και με την αναλογιστική μελέτη που το συνοδεύει, επιβεβαιώνει:

● Την παραπέρα μείωση των συντάξεων, η οποία στο πέρασμα του χρόνου θα μεγαλώνει.
● Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για τους νέους εργαζόμενους θα φτάνουν στα70.
● Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος των επιχειρήσεων.
● Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που περιορίζεται στο ελάχιστο.
Τα ψέματα και οι συκοφαντίες της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν τελειωμό. Όπως δεν έχει τελειωμό ο εμπαιγμός του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ προς τους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Υπηρετούν με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια μια αντιλαϊκή πολιτική, που με σειρά νόμων ξήλωσαν τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, χάρισαν δισ. ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων στις τράπεζες και στα κοράκια της ιδιωτικής. Αυτή είναι και η πολιτική που χτυπά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία όπως με το νέο αντιδραστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.
Οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι ,οι νέοι και οι νέες του τόπου μας δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!
Παραμερίζουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αντί να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα οργανώνει συνέδριο παρωδία με εισαγγελείς και ΜΑΤ. Μια ηγεσία που όλοι οι κλάδοι που αγωνίζονται αυτή την περίοδο, στη ΛΑΡΚΟ, στα λιμάνια, στον ΟΤΕ, στις αστικές συγκοινωνίες την είχαν απέναντι, μαζί με τους εργοδότες και την κυβέρνηση.
Οργανώνουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές, με κινητοποιήσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με συλλαλητήρια, με στάσεις εργασίας. Διεκδικούμε:
● Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια δωρεάν.
● Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
● Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
● Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
● Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
● Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Όλοι στο συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 27/2 στην Πλατεία Δημαρχείου στις 6 μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ