Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Προκηρύχθηκε ο «5ος Δρόμος 21 Μαθητών», που πραγματοποιείται στο Μακροχώρι.

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 θα διεξαχθεί ο «5ος Δρόμος 21 Μαθητών», που πραγματοποιείται στο Μακροχώρι, στη μνήμη των 21 μαθητών που χάθηκαν στις 13 Απριλίου 2003 στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ», το Αθλητικό Τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας, ο Ιδρυτής του Αγώνα 21 Μαθητών «Λαογραφικός Σύλλογος Ντοπίων Μακροχωρίου & Περιχώρων», με την τεχνική υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας και περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

1. Αγώνας δρόμου: 10.400μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)
2. Περιπατητικός  λαϊκός αγώνας Υγείας: 3.000μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)
3. Αγώνας Δημοτικών: 1.000μ. (ηλικιών Δ’, Ε’&ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού)
4. Αγώνας Δημοτικών: 1.000μ. (ηλικιών Α’, Β’& Γ’ τάξεων Δημοτικού) 
5. Αγώνας Γυμνασίων: 2.000μ.
6. Αγώνας  ΑμΕΑ: 250μ. 
Δείτε την προκήρυξη:
1. Αγώνας 10.400 μέτρων (ηλικίας άνω των 16 ετών)
1. Περιγραφή Αγώνα: Ο Αγώνας διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. 
Η διαδρομή έχει ως εξής : Εκκίνηση Πλατεία 21 Μαθητών επί της οδού Βασ. Γεωργίου στο Μακροχώρι, αμέσως δεξιά οδό Κοζάνης, δεξιά προς την οδό Καβάλας, αριστερά οδό Βασ. Γεωργίου, αριστερά Μ. Αλεξάνδρου προς Διαβατό, τέρμα του κεντρικού δρόμου δεξιά, αριστερά και δεξιά, προς την Ε.Ο. Διαβατού - Μέσης. Μπαίνοντας στο χωριό Μέση, αριστερά σε ανώνυμη οδό, και στο τέρμα της, δεξιά όπου ενώνεται με την Ε.Ο. Μέσης - Βέροιας. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά (5ο χλμ). Σε απόσταση περίπου 1,5 km, δεξιά με κατεύθυνση και πάλι προς το Δ.Δ. Μακροχωρίου. Φθάνοντας στην οδό Δήμητρας, δεξιά, στη συνέχεια αριστερά από το ΚΕΚΥΚΑμΕΑ, δεξιά στην οδό Ι. Σωτηρίου, συνέχεια στην οδό Βασ. Γεωργίου, φθάνοντας στον τερματισμό της διαδρομής.  
2. Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι. 
3. Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.        4.  Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 05 Απριλίου 2020.          5.  Ώρα Εκκίνησης: 10:40 π.μ.
6. Διαδρομή - Χρονομέτρηση: 10.400μ. (ασφάλτινη διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά. Οι δρομείς θα πρέπει να διανύσουν την απόσταση των 5 km σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τα 40 λεπτά και το σύνολο της διαδρομής σε 1 ώρα και 30 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση, ο δρομέας θα κινείται με δική του ευθύνη.  
7. Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χλμ. (νερό) και στον τερματισμό (νερό + ισοτονικά)
8. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
9. Δηλώσεις συμμετοχής:  Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30/03/2020, ώστε οι διοργανωτές να μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.psifidoto.org  επιλέγοντας το μενού ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 5ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ την ηλεκτρονική διεύθυνση www.psifidoto.org/register/dromos
10. Έπαθλα: Στον πρώτο αθλητή της γενικής κατηγορίας ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και στον πρώτο αθλητή της κατηγορίας Σωμάτων Ασφαλείας ανδρών και γυναικών, θα δοθεί κύπελλο. Ειδική βράβευση θα υπάρχει στον γηραιότερο και γηραιότερη δρομέα.   
Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί μετάλλιο και σακούλα που θα περιλαμβάνει,  νερό, φρούτα και άλλα διατροφικά προϊόντα.
11. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 05/04/20 τις πρωινές ώρες 08:00 έως 10:10 από την Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ Smart, αλλά και το Σαββάτο 04/04/20 τις ώρες 10:00 έως 21:00, από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21 – Μακροχώρι.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, να παραλάβουν τους αριθμούς τους,  το Σαββάτο 04/04/20 από τον Σύλλογο.
2. Περιπατητικός Αγώνας Δρόμου Υγείας 3.000μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)
Ο περιπατητικός δρόμος 3 χιλιόμετρων δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι να προσελκύσει τους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και το περπάτημα, να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.
1. Περιγραφή Αγώνα: Ο Αγώνας διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές.
Η διαδρομή έχει ως εξής : Εκκίνηση Πλατεία 21 Μαθητών επί της οδού Βασ. Γεωργίου στο Μακροχώρι. Αμέσως δεξιά οδό Κοζάνης, δεξιά προς την οδό Καβάλας, αριστερά οδό Βασ. Γεωργίου, απέναντι δίπλα στην Εκκλησία του Τιμίου προδρόμου στην οδό Ι. Σωτηρίου, αριστερά στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού προς το Διαβατό, δεξιά στην οδό Ύδρας, δεξιά στην οδό Ν. Τσανακτσίδη, αριστερά στην οδό Υψηλάντου, στο τέρμα της, δεξιά στην οδό Ι. Σωτηρίου, συνέχεια στην οδό Βασ. Γεωργίου, φθάνοντας στον τερματισμό της διαδρομής.  
2. Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι. 
3. Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.
4. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 05 Απριλίου 2020.
5.  Ώρα Εκκίνησης: 10:45 π.μ.
6. Διαδρομή: 3.000μ. (ασφάλτινη διαδρομή). 
7. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
8.  Δηλώσεις συμμετοχής:  Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30/03/2020,  ώστε οι διοργανωτές να μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.psifidoto.org επιλέγοντας το μενού ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 5ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ την ηλεκτρονική διεύθυνση www.psifidoto.org/register/dromos3km 
9. Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί μετάλλιο και σακούλα που θα περιλαμβάνει,  νερό, φρούτα, και άλλα διατροφικά προϊόντα.
10. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 05/04/20 τις πρωινές ώρες 08:00 έως 10:15 από την Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ Smart, αλλά και το Σαββάτο 04/04/20 τις ώρες 10:00 έως 21:00, από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21- Μακροχώρι. 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής, που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, να παραλάβουν τους αριθμούς τους, το Σαββάτο 04/04/20 από τον Σύλλογο.
3. 4. Αγώνας 1.000μ. - παιδιών Δημοτικού σε 2 ηλιακές κατηγορίες
α. (ηλικιών Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού) & 
β. (ηλικιών Α΄, Β΄& Γ΄ τάξεων Δημοτικού)
1. Περιγραφή αγώνα:  Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μαθητές θα είναι η οδός Βασ. Γεωργίου , δεξιά στην οδό Κοζάνης, δεξιά προς την οδό Καβάλας και τερματισμό στην πλατεία 21 Μαθητών. 
2.  Τόπος Εκκίνησης : Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.
3.  Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.
4.  Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 05 Απριλίου 2020.
5.  Ώρα Εκκίνησης: 11:50 π.μ. για την α΄ κατηγορία και  12:00 μ.μ. για την β΄ κατηγορία
6. Διαδρομή: 1.000μ. (ασφάλτινη διαδρομή). 
7.  Δικαίωμα συμμετοχής:  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές Δημοτικού. 
8.  Δηλώσεις συμμετοχής:  Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30/03/2020,  ώστε οι διοργανωτές να μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.psifidoto.org επιλέγοντας στο μενού ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 5ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ. 
Με ηλεκτρονική υποβολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.psifidoto.org/register/dromos1km όπου εκεί θα γίνεται αυτόματα και η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του γονέα (ότι επιτρέπει το παιδί του να συμμετάσχει στον αγώνα 1.000μ.)
9.  Επαθλα μαθητών  - Αναμνηστικά Δώρα : 
Στον πρώτο και στην πρώτη και των 2 κατηγοριών (α΄ & β΄) αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν Κύπελλα.
Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει νερό, φρούτα, και άλλα διατροφικά προϊόντα. 
Μετάλλια θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίζοντες δρομείς των μαθητών Δημοτικού. 
10. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 05/04/20 τις πρωινές ώρες 08:00 έως 10:20 από την Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ Smart, αλλά και το Σαββάτο 04/04/20 τις ώρες 10:00 έως 21:00,  από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21- Μακροχώρι.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής, που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, να παραλάβουν τους αριθμούς τους, το Σαββάτο 04/04/20 από τον Σύλλογο.
5. Αγώνας 2.000μ. - παιδιών Γυμνασίου
1. Περιγραφή αγώνα:  Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μαθητές θα είναι η οδός Βασ. Γεωργίου , δεξιά στην οδό Κοζάνης, δεξιά προς την οδό Καβάλας και τερματισμό στην πλατεία 21 Μαθητών, διαδρομή την οποία θα διανύσουν 2 φορές.
2.  Τόπος Εκκίνησης : Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.
3.  Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.
4.  Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 05 Απριλίου 2020.
5.  Ώρα Εκκίνησης: 12:15 μ.μ.
6. Διαδρομή: 2.000μ. (ασφάλτινη διαδρομή). 
7.  Δικαίωμα συμμετοχής:  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές Γυμνασίου. 
8.  Δηλώσεις συμμετοχής:  Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν.  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30/03/2020,  ώστε οι διοργανωτές να μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.psifidoto.org επιλέγοντας στο μενού ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 5ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ. 
Με ηλεκτρονική υποβολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.psifidoto.org/register/dromos2km όπου εκεί θα γίνεται αυτόματα και η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του γονέα (ότι επιτρέπει το παιδί του να συμμετάσχει στον αγώνα 2.000μ.)
9.  Έπαθλα μαθητών – Αναμνηστικά Δώρα : 
Στον πρώτο και στην πρώτη των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν Κύπελλα.
Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει, νερό, φρούτα, και άλλα διατροφικά προϊόντα. 
Μετάλλια θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς των μαθητών Γυμνασίου.
10. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 05/04/20 τις πρωινές ώρες 08:00 έως 10:30 από την Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ Smart, αλλά και το Σαββάτο 04/04/20 τις ώρες 10:00 έως 21:00, από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21 – Μακροχώρι. 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, να παραλάβουν τους αριθμούς τους, το Σαββάτο 04/04/20 από τον Σύλλογο.
6.  Αγώνας 250μ. ΑμΕΑ
Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 05/04/20 τις πρωινές ώρες 08:00 έως 10:20 από την Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ Smart αλλά και το Σαββάτο 04/04/20 τις ώρες 10:00 έως 21:00, από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21 – Μακροχώρι. 
Η εκκίνηση θα δοθεί, αμέσως μετά την εκκίνηση των 10.400μ. στις 10:55 π.μ., πλησίον του Ιερού Ναού Τίμιου Πρόδρομου και ο τερματισμός θα γίνει στην αφετηρία του αγώνα.
Οι Έγγραφες μπορούν να γίνουν:
1. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπεύθυνο Εγγραφών + Γραμματείας κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ Ευστάθιο στο τηλ. 6973 550 790  ή
2. την Κυριακή 05/04/20 τις πρωινές ώρες 08:00 έως 10:20, στην Γραμματεία του Αγώνα  (στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ Smart).
Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν. 
Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί μετάλλιο και σακούλα που θα περιλαμβάνει, νερό, φρούτα και άλλα διατροφικά προϊόντα. 
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ
Θα υπάρχουν 2 (δύο) PARKING για τα αυτοκίνητα, σε μικρή απόσταση από το σημείο εκκίνησης (αφετηρία).
Αποδυτήρια και Ιατρείο θα υπάρχουν δίπλα στον τερματισμό, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ Smart.
Στο χώρο της Γραμματείας, θα υπάρχουν περίπτερα : 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ και ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, στο οποίο θα μπορεί να προσφέρει κάποιος
ΤΡΟΦΙΜΑ (μακράς διάρκειας) και ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ των ΟΣΤΩΝ (ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ)
Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν ώρα 12:40 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν απορίες απευθυνθείτε:
1. Στο mail του Πολιτιστικού Συλλόγου  Μακροχωρίου Ημαθίας  «ΨΗΦΙΔΩΤΟ»: psifidotomakrochoriou@gmail.com
2. Στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα, στα τηλέφωνα:
Πρόεδρος Οργανωτικής  Επιτροπής: Αραμπατζής Αντώνιος  : 6936 679 481 – 6971 617 577
Υπεύθυνος  Εγγραφών - Γραμματείας  :  Ιωαννίδης  Στάθης : 6973 550 790
Υπεύθυνος  Εθελοντών :  Αφένδρας Δημήτριος : 6945 373 660
Υπεύθυνος  Χορηγιών   : Ελευθεριάδης Βασίλειος : 6974 474 691   
Φόρμα εγγραφής για τον αγώνα δρόμου 10.400μ.: ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10.400 μ.
Φόρμα εγγραφής για τον αγώνα δρόμου 3.000μ.:  ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΡΟΜΟΥ 3 km (ΥΓΕΙΑΣ – ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ)
Φόρμα εγγραφής για τον αγώνα δρόμου 1.000μ.:  ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 km (ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ)                                                   
Φόρμα εγγραφής για τον αγώνα δρόμου 2.000μ.:  ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΡΟΜΟΥ 2 km (ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ) 
Φόρμα εγγραφής Εθελοντών – Κριτών Διαδρομής : ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...