Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Τάσος Μπαρτζώκας «Νόμος και Τάξη σημαίνει ασφάλεια για όλους

Στην τοποθέτηση του κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Σωφρονιστικών Υποθέσεων, ο Τάσος Μπαρτζώκας τάχθηκε σθεναρά υπέρ της αναβάθμισης της ασφάλειας στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Επιπρόσθετα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, σχετικά με το αν υποστηρίζει το νόμο και την τάξη, όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, ή αν επιθυμεί την ασυδοσία και την απουσία κοινωνικής συνοχής.
Ειδικότερα, κατά την ακρόαση από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία
Νικολάου και τους προσκεκλημένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σχετικά με τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις και τις υφιστάμενες συνθήκες, το κλίμα φορτίστηκε ιδιαίτερα.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν την αυστηροποποίηση του ποινικού κώδικα και των συνθηκών ασφαλείας στις φυλακές της χώρας, η οποία επιχειρείται υπό την ανάληψη εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να μπει τέλος στα φαινόμενα ανομίας που επικρατούν και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, των πολιτών αλλά και των ίδιων των κρατουμένων.
Χαρακτηριστικά, εγκάλεσαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι επιχειρεί να εφαρμόσει το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ξεχνώντας το μερίδιο ευθύνης που φέρουν, καθώς με τις πολιτικές του ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας σε αδιέξοδο, με πολιτικές όπως πχ το Νόμο Παρασκευόπουλου ή με την αποχώρηση πολλών δημοτικών υπαλλήλων, λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές.
Κατά την παρέμβαση του ο Τάσος Μπαρτζώκας συνεχάρη την πολιτική ηγεσία για την πολιτική βούληση και την ταχύτητα που επιδεικνύει, ώστε να μεταρρυθμιστεί το σωφρονιστικό σύστημα. Παράλληλα όμως ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν πού διαφωνούν με την εμπέδωση του νόμου και της τάξης, ενώ ευφυολογώντας, αναρωτήθηκε «μήπως θα έπρεπε να διευκολύνουμε τους κρατούμενους να αποδράσουν από τις φυλακές, παραχωρώντας τους αυτοκίνητα», στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης επίκλησης της προστασίας των δικαιωμάτων τους.

Για να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:https://www.youtube.com/watch?v=XzDle-nSbn4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ