Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: 43 νεκροί στην Ελλάδα - 56 τα νέα κρούσματα, 1.212 συνολικά

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 56 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1212 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
72 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ 43 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Πέντε άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όσον αφορά τους νεκρούς, από τους 43 οι 11 είναι γυναίκες και οι 32 άνδρες. Μέση ηλικία τους είναι τα 71 χρόνια ενώ το 90% παρουσίαζε υποκείμενο νόσημα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 15.961 διαγνωστικά τεστ.
Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί πάνω από 738.000 κρούσματα με 35 χιλιάδες θανάτους. Θεραπεύτηκαν 156.000.
Σχετικά με την χρήση της χλωροκίνης, ο κ.Τσιόδρας ανέφερε ότι οι περισσότεροι έχουν πάρει το φάρμακο σε συνδυασμό και με άλλα. «Έχουμε μια αισιοδοξία ότι θα φέρει αποτελέσματα», τόνισε.
Χαρδαλιάς: «Ξεχάστε το Πάσχα στο χωριό»
Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνί, δεν θα πάμε στις εκκλησίες. Θα μείνουμε σπίτι, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Όσο τηρούνται οι κανόνες, δεν χρειάζεται να πάμε σε νέα μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση, η επιλογή είναι μονόδρομος: «Περισσότερα και πιο αυστηρά μέτρα», προειδοποίησε.
Αναστέλλεται για 30 ημέρες η λειτουργία του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα
Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.
Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.
Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ