Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.Τι θα γίνει με τις χαμένες σχολικές ώρες λόγω κορονοϊού

Στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων.
Η... 
κ. Ζαχαράκη εμφανίστηκε αισιόδοξη και τόνισε πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που είναι δύσκολη από την άλλη όμως είμαστε δυνατοί σαν ομάδα και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε».
«Η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να
ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Η ΕΟΔΥ αποφάσισε ότι λόγω της διασποράς και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουμε τη λειτουργία για να ανατραπεί η διασπορά», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη μετά την απόφαση για το κλείσιμο για 14 ημέρες στα ιδρύματα της χώρας.

«Η ενημέρωση που έχουμε έως τώρα είναι ότι μιλάμε για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δεν καλύπτει η απόφαση τα φροντιστήρια αλλά αναφέρεται σε πανεπιστήμια, ΙΕΚ, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. –περιμένουμε την κοινή υπουργική απόφαση» τόνισε η υφυπουργός.

Αναφορικά με το τι θα συμβεί με τα χαμένα μαθήματα ανέφερε ότι «αν έχουμε μα περίοδο των 14 ημερών τότε υπάρχει η υπουργική απόφαση και εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία από τον Φεβρουάριο όπου αναφέρονται οι τρόπο που ΄κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις ώρες».

«Για περαιτέρω αξιοποίηση πάνω των 15 ημερών μπορεί να γίνει εισήγηση από τον περιφερειακό διευθυντή με απόφαση του υπουργείου αλλά το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό είναι όλα τα σενάρια που γίνονται στο υπουργείο παιδείας και για πιθανή χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.

Τόνισε πως δεν έχει δοκιμαστεί η ηλεκτρονική τάξη, ωστόσο υπάρχουν αναρτημένα τα βιβλία το υλικό και ασκήσεις μέσα από το «φωτοδεντρο» και το υπουργείο συζητά με φορείς για τη χρήση πλατφόρμας για ηλεκτρονική μάθηση, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει τη δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι πρόσβαση σε υπολογιστή ή λάπτοπ ή κινητό.

«Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της χώρας, προφανώς θα δώσουμε τέτοιες δυνατότητες-, αλλά θέλουμε να μεριμνήσουμε αυτή τη στιγμή για όλα τα παιδιά μας» υπογράμμισε.

Τέλος για το σενάριο συρρίκνωσης των διακοπών του Πάσχα ή επιμήκυνση της χρονιάς απάντησε πως «αυτή τη στιγμή με το σενάριο 14 ημερών δε θα χρειαζόταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ