Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Αντιδημαρχία Καθαριότητας Βέροιας «Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό»


Από τον δήμο Βέροιας και συγκεκριμένα από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του είναι ουσιώδους σημασίας η λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου να διασφαλισθεί ότι η διαχείριση των αποβλήτων πραγματοποιείται αποτελεσματικά, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία.
Αυτό επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη ορθών πρακτικών στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της πανδημίας και του  περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Την περίοδο που διανύουμε είναι γενικευμένο το φαινόμενο η χρήση  μέσων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια κλπ), τα οποία ως μιας χρήσης αντικείμενα, απορρίπτονται καθημερινά, αλλάζοντας την εικόνα και τη σύσταση των αστικών αποβλήτων.
Οδηγός διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά (χωρίς κρούσμα covid-19)
  • Τα γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης Δ Ε Ν ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΤΩ.
  • Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης   ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ  ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ. 
  • Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το  δυνατόν καλύτερα. 
  • Πετάμε αυτές τις σακούλες μόνον στον ΠΡΑΣΙΝΟ και μετά κλείνουμε καλά το καπάκι του κάδου. 
  • ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.                         
  • ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
  • ΔΕΝ βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα), κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στους δρόμους ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο για την παραλαβή τους. 
  • Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των παραπάνω οδηγιών, στην καθημερινή διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων, ώστε να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία και να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ