Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΓΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

«ΠΡΟΤΑΣΗ»
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ


- Μια πολύ ενδιαφέρουσα, τεκμηριωμένη όσο και άκρως αποτελεσματική πρόταση έρχεται να κάνει συνάδελφος Γεωπόνος από την Πιερία, αναφορικά με τους γεωπόνους εμπορίας γεωργικών εφοδίων ανά την επικράτεια.
- Ειδικότερα προτείνει:

Οι γεωπόνοι που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους να ακολουθούν σχολαστικά και επισταμένως τα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας που είναι γνωστά σε όλους μας".... φορώντας τις κατάλληλες μάσκες, γάντια, και απόσταση από τους συνομιλητές το λιγότερο δυο μέτρα.
Προτείνει όμως την εξής καινοτομία: Οι γεωπόνοι στις καθημερινές τους συναλλαγές να δουλεύουν με "ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ", δηλαδή να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού με τους αγρότες-πελάτες τους, οι οποίοι θα προσέρχονται στο κατάστημα και θα εξυπηρετούνται μεμονωμένα, κατ’ εκτίμηση, ένας αγρότης ανά 30 λεπτά, μειώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο του συνωστισμού.
Χρόνος κατά τον οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή με τον αγρότη,"... δηλαδή να εκδοθούν τα απαραίτητα τιμολόγια , να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες χρήσης του σκευάσματος, να γίνει η φόρτωση του προϊόντος, να απαντώνται κάποια τηλέφωνα που ενδεχομένως να κλείνονται νέα τηλεφωνικά ραντεβού με αγρότες, και το πιο βασικό να γίνεται η πληρωμή,…" έτσι θα ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία απρόσκοπτα και απολύτως αποτελεσματικά, χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος, τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων αποστάσεων.
- Για τον λόγο αυτό ο γράφων ήδη βρίσκεται σε επαφή με το ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), ενημερώνοντας το σχετικά για την πρόταση του, ούτως ώστε να υπάρξει μια γενική, προσεγμένη, στοχευμένη και συγκεκριμένη οδηγία από το κορυφαίο συνδικαλιστικό τους Όργανο.


” ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ "


- Αναρτήστε σε δύο εμφανή σημεία έξω από τα καταστήματα σας ένα κείμενο που θα αναφέρει τα εξής:"...TO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΧΕΤAI ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓO ΑΥΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ…"
- Σφραγίστε τον χώρο εισόδου της επιχείρησης σας και χρησιμοποιήστε κόκκινες κορδέλες , κώνους, ταμπελάκια STOP, ή κλειδώστε κάποιες πόρτες, ανάλογα με τον χώρο που έχει ο καθένας στην επιχείρησή του, ώστε να υπάρχει ένας μόνο χώρος πρόσβασης τον οποίο θα ελέγχεται αποκλειστικά εσείς και θα είναι κλειδωμένος εάν είναι αυτό εφικτό.
-Όταν κάποιος πελάτης έρχεται "εκτάκτως" και "χωρίς ραντεβού" ακόμη και ο καλύτερος σας πελάτης εάν είναι τον προτρέπεται να σας τηλεφωνήσει( για να μην μιλάτε από κοντά) και του εξηγείται το νέο τρόπο λειτουργίας. Στην συνέχεια του κλείνετε το πρώτο διαθέσιμο σας ραντεβού. ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΊΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.
- Προτείνετε στους αγρότες να κάνουν μεγαλύτερες προμήθειες π.χ. για ένα μήνα αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να σας "επισκέπτονται" κάθε λίγο και λιγάκι.
- Να έχετε πάντα ένα σημείο ανταλλαγής εγγράφων π.χ. ένα τραπέζι ή ένα γραφείο που εκεί θα αφήνετε το τιμολόγιο που εκδίδεται ενώ δίπλα θα αφήνει ο αγρότης τα χρήματα ή θα υπάρχει το μηχάνημα POS στο οποίο θα γίνετε η προβλεπόμενη συναλλαγή (πάντα όμως σε απόσταση.)
-Εξηγήστε στους αγρότες που τυχόν θα διαμαρτυρηθούν ότι με την λειτουργία των ραντεβού θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ίδιοι και επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός και εκτός του καταστήματος πράγμα που τελικά θα είναι "ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ".
- Κρατείστε πάντα την απόσταση των δύο μέτρων από όλους τους συνομιλητές σας ακόμη και από τους εργαζόμενους της επιχείρησης σας.
-Αγαπητοί συνάδελφοι τα "χρήματα" και η "άμεση εξυπηρέτηση" των πελατών μας δεν πρέπει να μπαίνουν μπροστά από την υγεία μας και την υγεία της οικογένειάς μας .
- Είμαστε και εμείς στην "πρώτη γραμμή" για να καλλιεργηθούν πάση θυσία οι αγροτικές εκτάσεις .Σε αντίθετη περίπτωση όπως καλά γνωρίζετε θα υπάρχουν ελλείψεις "βασικών αγαθών διατροφής" με ασύλληπτες συνέπειες στην κοινωνική δομή του ήδη "Δοκιμαζόμενου" Κράτους. Πρέπει να κρατηθούμε υγιείς "...και να μην είμαστε εμείς τελικά που γυρίζοντας στο σπίτι το βράδυ (χωρίς βέβαια να το θέλουμε) θα μεταφέρουμε τον ιό μέσα στην οικογένειά μας... " Με αυτό τον τρόπο λειτουργίας των τηλεφωνικών δηλαδή ραντεβού ( τρόπος λειτουργίας που ο "Ιατρικός κλάδος" τον ακολουθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια) θα δείξουμε την σοβαρότητα του κλάδου μας απέναντι στην απειλούμενη "δημόσια υγεία" συνεισφέροντας με αξιοπρέπεια και ευθύνη στην μάχη απέναντι στον "αόρατο εχθρό."
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΕΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ