Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΑΣΕ ΠΑΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ 3 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Π.Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, 3/4/2020 από το ΚΥΣΠΕ, η διαδικασία των μεταθέσεων της Γενικής Αγωγής. Από τις 3.541 αιτήσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ικανοποιήθηκαν οι 892(!), δηλαδή 3 στους 4 εκπαιδευτικούς για μια ακόμη χρονιά δεν μπορούν να πάνε στον τόπο συμφερόντων τους.

Αυτό σημαίνει πως για μια ακόμη χρονιά, εκατοντάδες οικογένειες οι οποίες έχουν έναν εκπαιδευτικό τουλάχιστον θα μείνουν χωρισμένες τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό συντηρώντας 2 τουλάχιστον σπίτια (αν υπάρχει και φοιτητής ακόμα χειρότερα), διπλά μεταφορικά, διπλά έξοδα διαβίωσης. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται σκληρά λόγω της πανδημίας του COVID-19, ενώ η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους προετοιμάζει το λαό για νέα, σκληρά οικονομικά μέτρα από την επόμενη της πανδημίας!
Από τα αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν ειδικότητες που δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημα μετάθεσης (Γερμανικών και Θεατρικών Σπουδών), ενώ από τις 10 κατηγορίες εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν μετάθεση οι 5 ΔΕΝ ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό πάνω από 90%!!
Ανά ειδικότητα αναφέρουμε αναλυτικά: Οι Γαλλικών από τις 90 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 7 (7,78%), των Αγγλικών το 8,85% αφού από τις 226 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 20. Ένας/μια από τον κλάδο των Καλλιτεχνικών κατάφερε να πάρει μετάθεση, ενώ από τον κλάδο της Πληροφορικής μόλις 4 στους 110! Οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής έχουν και εκείνοι χαμηλά ποσοστά αφού από τις 286 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 50 (17,48%)! Ακόμα και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι ειδικότητες με τις περισσότερες αριθμητικά αιτήσεις, ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό 34,34% και 17,62% αντίστοιχα!
Και όμως το Σεπτέμβρη θα εμφανιστούν για μια ακόμη φορά, ως δια μαγείας κενά στα οποία θα κληθούν αναπληρωτές! Είναι τα κενά που κάθε χρόνο εξαφανίζονται πριν τις μεταθέσεις και εμφανίζονται πριν την πρόσληψη αναπληρωτών γιατί προφανώς δε θα λειτουργούσαν τα σχολεία χωρίς τους τελευταίους! Οι μόνιμοι λοιπόν, θα βλέπουν από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά το κενό αυτό να «καλύπτεται» προσωρινά, οι δε αναπληρωτές που θα κληθούν, θα ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά για να «καλύψουν» το κενό αυτό! Έτσι η ταλαιπωρία, η ομηρία και των δυο κατηγοριών εργαζομένων στην εκπαίδευση θα συνεχιστεί.
Φτάνει πια! Εδώ και τώρα να γίνει δεύτερη φάση μεταθέσεων για να μετατεθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί στον τόπο συμφερόντων τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ