Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Αποξηραμένα φρούτα: Οι πέντε καλύτερες σούπερ τροφές

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα; Τι πρέπει να προσέξουμε συγκριτικά με τα φρέσκα φρούτα;
Μπορεί να μην υποκαθιστούν τα φρέσκα φρούτα, όμως...
 αυτές οι μικρές ζαρωμένες μπουκιές είναι γεμάτες με σχεδόν όλες τις θρεπτικές ουσίες των φρέσκων φρούτων, ενώ έχουν και πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Απλά χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή τους επειδή είναι πιο θερμιδογόνα συγκριτικά με τα φρέσκα φρούτα. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή αποξηραμένα φρούτα;
1. Δαμάσκηνα

Περιέχουν β-καροτένιο, καθώς και μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο και σίδηρο. Λόγω του καλίου, η κατανάλωσή τους θεωρείται ευεργετική για τους πάσχοντες από υπέρταση (161 kcal/100 γρ.).

2. Βερίκοκα

Τα ώριμα καθώς και τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι πολύ πλούσια σε καροτενοειδή. Ακόμη περιέχουν νιασίνη, φλαβονοειδή, σίδηρο και κάλιο (182 kcal/100γρ.).


3. Σύκα
Τα σύκα είναι πλούσια πηγή ασβεστίου και μαγνησίου. Ακόμη περιέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα όπως σίδηρο, φώσφορο, μαγγάνιο, νάτριο και κάλιο (213 kcal/100γρ.).

4. Σταφίδες

Είναι καλή πηγή σιδήρου, καλίου και σεληνίου, περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (246 kcal/100γρ).


5. Κράνμπερι

Είναι πηγή φυτικών ινών, μαγγανίου, βιταμινών Ε και Κ. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε προανθοκυανίνες, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, που ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών (293 kcal/100γρ.).

Πηγή: ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ