Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΑΣΕ - ΠΑΜΕ Ημαθίας: Λίγα λόγια για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Από τις πρώτες μέρες που έκλεισαν τα σχολεία καλέσαμε ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) τους συναδέλφους να σταθούν στο πλευρό μαθητών και γονιών με κάθε δυνατό τρόπο.
Ταυτόχρονα στηλιτεύσαμε τις όποιες προσπάθειες ορισμένων βασιλικότερων του βασιλέως να παρουσιάσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως υποχρεωτική και να υποδείξουν συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Ας βάλουμε κάποια πράγματα στη σειρά:

  1. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - σύγχρονη και ασύγχρονη - δεν είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική και για τον δάσκαλο και για τους μαθητές. Και δεν μπορεί κανείς να την παρουσιάσει ως υποχρεωτική από τη στιγμή που το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες, χαρίζοντας λεφτά σε ιδιώτες και καναλάρχες, από το να εξοπλίσει μαθητές και εκπαιδευτικούς με όλα τα μέσα που απαιτούνται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

  2. Πρέπει, εμείς οι εκπαιδευτικοί, να την κάνουμε; Αναμφίβολα και κατηγορηματικά ΝΑΙ! Με κάθε δυνατό τρόπο. Με όποιον τρόπο κρίνουμε εμείς πως θα είναι ο αποδοτικότερος, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών μας αλλά και των γονιών τους.

  3. Την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με όποιον τρόπο την κάνει ο κάθε συνάδελφος εκπαιδευτικός, δεν την κάνουμε για κανένα ΥΠΑΙΘ και για καμία κυβέρνηση. Την κάνουμε για τους μαθητές μας!

  4. Φωνές που καλούσαν και καλούν σε αποχή από την εξ αποστάσεως στερούνται σοβαρότητας και αναγορεύονται ως το καλύτερο στήριγμα στο ΥΠΑΙΘ και στον κοινωνικό αυτοματισμό, παρέχουν τροφή στους κάθε λογής Τέλλογλου να βγουν και να μιλήσουν για τεμπέληδες εκπαιδευτικούς, στρώνοντας το έδαφος σε μισθολογικές περικοπές που πολύ φοβόμαστε είναι στο συρτάρι της κυβέρνησης.

  5. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε και όλων των εργαζομένων γενικότερα, δεν βρίσκεται κανένα υπουργείο και καμία κυβέρνηση. Ποτέ δε βρισκόταν! Να το έχουμε ξεκάθαρο. Και γίνεται ακόμα πιο σαφές τώρα που, εν μέσω πανδημίας κι ενώ οι εκπαιδευτικοί πασχίζουν να βοηθήσουν τους μαθητές, έρχεται το ΥΠΑΙΘ και καταθέτει πολυνομοσχέδιο με σειρά αντιδραστικών αλλαγών, με τις οποίες το εκπαιδευτικό κίνημα διαφωνεί και τις αντιπαλεύει.

Βέροια, 24/4/2020
Κοκοζίδου Άννα
Χατζησάββας Παναγιώτης
Εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας
με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ