Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Επιστρέφουν στα αγροτικά ιατρεία οι γιατροί που είχαν μετακινηθεί στα μεγάλα νοσοκομεία λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού

COVID – 19.
Επανέρχεται στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικές Μονάδες Υγείας) το ιατρικό προσωπικό που είχε μετακινηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες της χώρας προκειμένου να συνδράμει στην βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση της Πανδημίας

Όπως ενημέρωσε τον Αν. Γεν. Γραμματέα της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Κώστας Χρήστογλου ήδη έχει δοθεί η σχετική κατευθυντήρια γραμμή από την ΥΠΕ με σχετικό έγγραφο που εστάλη στις Νοσοκομειακές Μονάδες στις 5 Μαΐου.
Αποκαθίσταται έτσι σταδιακά η κανονικότητα, την ανάγκη επιστροφής στην οποία επισήμανε κ. Τσαβδαρίδης σε διαδοχικές προ ημερών συζητήσεις του με τη Διοίκηση της 3η ΥΠΕ αφού πλέον οι αγροτικές περιοχές μας θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα ολοκληρωμένης και συνεχούς ιατρικής φροντίδας στον τόπο τους, χωρίς την ανάγκη των όποιων μετακινήσεων.
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Τσαβδαρίδης, «επειδή πλέον η αντιμετώπιση της νόσου στη χώρα μας έχει μπει σε νέα ελεγχόμενη φάση, και με δεδομένη την ανάγκη στήριξης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως ανάχωμα στην αποφόρτιση των μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων, η επάνοδος του ιατρικού δυναμικού των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις θέσεις τους υπήρξε πρώτη προτεραιότητα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ