Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Βέροια, Πέμπτη 11 Ιούνη

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, 7:30μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΠΟΥ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ , ΤΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ  ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η  αγωνία χιλιάδων εργαζομένων για το αν θα έχουν δουλειά και με τι όρους, η ανησυχία για το δημόσιο σύστημα Υγείας που είναι αθωράκιστο, με πιθανές ολέθριες συνέπειες σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, τώρα είναι η ώρα να μετατραπεί σε αγώνα και διεκδίκηση για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για προστασία της υγείας, συνολικά της ζωής μας.
Το διάστημα της καραντίνας και μπροστά στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου δε μείναμε σιωπηλοί, δε συναινέσαμε σε μια «εθνική ομοψυχία» για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων σε συνθήκες απότομης επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων. Πρωταγωνιστήσαμε στον αγώνα για τη στήριξη των μάχιμων υγειονομικών και του δημόσιου συστήματος Υγείας, κόντρα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης που το έχει καταστήσει ανίκανο να προστατεύει το λαό ,αναδείξαμε  τα προβλήματα των  εργαζομένων  στα  Σούπερ- Μάρκετ , διαδηλώσαμε  για μέτρα  στήριξης  των  εργαζομένων.
Η  κυβέρνηση  σαν έτοιμη από  καιρό  πήρε  μια σειρά  αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα  με το πρόσχημα  του  κορονοϊού  , μέτρα  που  θα μονιμοποιήσει  με  τα νομοσχέδια που  προτίθεται να  φέρει και είναι βγαλμένα  από τα συρτάρια  των μονοπωλιακών ομίλων  και του ΣΕΒ. Αξιοποιεί την πανδημία  για να φορτώσει για μια ακόμα φορά  τα  βάρη  στις πλάτες του λαού  και να σαρώσει  ό,τι απέμεινε  όρθιο από την  προηγούμενη  αντεργατική  λαίλαπα ενισχύοντας  τη  φαρέτρα  της εργοδοσίας με νέα  αντιλαϊκά  μέτρα.
Όλο  αυτό  το  διάστημα  το  ΕΚΒ  δεν  έβγαλε  ούτε μια ανακοίνωση  για  τα  προβλήματα στους  χώρους δουλειάς , για την ανάγκη  προστασίας της  υγείας  των εργαζομένων ,  την ανάγκη θωράκισης  του  Δημόσιου  Συστήματος  Υγείας . Σιγή  ασυρμάτου  από τη  συμβιβασμένη  ηγεσία του ΕΚΒ.
Συναδέλφισσα ,συνάδελφε
αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη τους. Προετοιμάζουμε, την αντεπίθεσή μας για να έχουμε  δουλειά με δικαιώματα, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας και του πλούτου που εμείς παράγουμε σε αυτή την ζωή.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, να αναδεικνύουμε όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε  κάθε  χώρο  δουλειάς ,οι  συνταξιούχοι , οι άνεργοι,
Καλούμε τους  μικροεπαγγελματίες  , τους  μικρομεσαίους  αγρότες   της περιοχής μας που  βλέπουν  το  εισόδημά τους και τη  ζωή   τους να τσακίζεται από  την  ίδια πολιτική  που  διαχρονικά ασκούν όλες οι αστικές  κυβερνήσεις , να  δυναμώσουν  το   ρεύμα αντίστασης   και  να ενισχύσουν   τη λαϊκή  συμμαχία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές ΠΝΠ που πάρθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

  • Να ενταθούν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και το ΣΕΠΕ σε όλους τους χώρους εργασίας και στους δυο Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου και ιδιαίτερα  στα  κονσερβοποιεία και   τα  διαλογητήρια

  • Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη των εργοδοτών. Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων.

  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας πενθήμερο – οχτάωρο, να μπουν κλιματιστικά σε όλους τους χώρους δουλειάς.

  • Σε πόλεις και χωριά που υπάρχουν συγκεντρωμένες επιχειρήσεις οι μονάδες υγείας να είναι στελεχωμένες με ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων.

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

  • Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ