Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα για τον τουρισμό της Ημαθίας και των όμορων νομών.

Με κοινοβουλευτική αναφορά που υπέβαλε ο Τάσος Μπαρτζώκας προς τη Βουλή, μεταφέρει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας προς την πολιτική ηγεσία, καλώντας την να αναλάβει ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν την τουριστική κίνηση στις ευρὐτερες περιοχές, εν όψει του φαινομένου της πανδημίας.


Όπως αναφέρει η κοινοποιηθείσα επιστολή προς το βουλευτή Τάσο Μπαρτζώκα, οι προναναφερθείσες περιοχές υποδέχονται τουριστικό πληθυσμό που μεταβαίνει κυρίως οδικώς, είτε με ΚΤΕΛ, είτε με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης. Ωστόσο, οι υγειονομικοί περιορισμοί επιβάλλουν οι μεταφορές μέσω ΚΤΕΛ να γίνονται με πληρότητα 50%, ενώ στις οδικές ισχύει ο περιορισμός των 2 ατόμων. Η ρύθμιση αυτή περιορίζει εξαιρετικά τον αριθμό των αφιχθέντων, άρα καθηλώνει τους επαγγελματίες του τουρισμού, όλων των κλάδων, σε μεγάλη απώλεια εισοδήματος. Μάλιστα, οι επαγγελματίες κάνουν λόγο για «χαμένη χρονιά».

Ο Τάσος Μπαρτζώκας καλεί την πολιτική ηγεσία να επαναπροσδιορίσει τα κριτήρια, ζητώντας επί την ουσία την εξίσωση των κριτηρίων που ισχύουν στις οδικές μεταφορές με αυτές που ισχύουν στις αεροπορικές. Ιδίως, από τη στιγμή που οι χώρες προέλευσης των αλλοδαπών τουριστών παρουσιάζουν παρόμοιο επιδημιολογικό προφίλ με της Ελλάδας, δηλαδή χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Η κίνηση του αυτή εντάσσεται στη γενικότερη επιδίωξη του Τάσου Μπαρτζώκα για ανάδειξη της τουριστικής πτυχής της Ημαθίας, η οποία παρά το γεγονός ότι έχει να επιδείξει ισχυρό αρχαιολογικό πλούτο, αλλά και γενικότερα θα μπορούσε να είναι δυνατός πόλος εναλλακτικών
μορφών τουρισμού, όπως πχ αγροδιατροφικού ή συνεδριακού, δεν έχει εξαντλήσει τη δυναμική της.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Τάσος Μπαρτζώκας έχει προγραμματίσει σειρά ενεργειών και κύκλου συναντήσεων, τόσο με τοπικούς παράγοντες, όσο και με τα θεσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου το όραμα του για μια ισχυρή και σύγχρονη Ημαθία να αρχίσει να υλοποιείται, προς όφελος των συμπολιτών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...