Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Γρανίτα καρπούζι - Δροσιστική επιλογή

Υλικά για 4 άτομα


  • 1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
    χυμός από ½ λάιμ κατά προτίμηση βιολογικό
Εκτέλεση
  1. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό και βράζετε για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).
  2. Προσθέτετε το χυμό λάιμ και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  3. Βάζετε λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε καλά. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε με όλο το καρπούζι.
  4. Ρίχνετε στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζετε την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πιρούνι «ξύνετε» για να γίνει το μείγμα «ψιχουλιαστό».
  6. Ξαναβάζετε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...