Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Επίσκεψη Φρόσως Καρασαρλίδου στα«Παιδιά της Άνοιξης»: Νέο ΚΔΙΦ στη Βέροια και επιτακτική ανάγκη Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ημαθία

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και συναντήθηκε με μέλη του ΔΣ, τα οποία ενημέρωσε για τις κινήσεις της σχετικά με θέματα που αφορούν στη δομή. Όπως είπε, ζήτησε η ίδια επανειλημμένα ραντεβού με τον κ. περιφερειάρχη για την δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) στο νομό, όμως δεν κατέστη ακόμα δυνατόν να προγραμματισθεί μέχρι στιγμής, μια συνάντηση μαζί του.


Η πρόεδρος από τη μεριά της ενημέρωσε τη βουλευτή ότι η μελέτη για τη ΣΥΔ στο χώρο του οικοπέδου είναι έτοιμη, όμως σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα τη χρηματοδοτούσε στο 50%, τέθηκε σε προτεραιότητα- σύμφωνα με τις ανάγκες του νομού- η δημιουργία ενός ακόμα ΚΔΙΦ στην περιοχή της Βέροιας, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο, δυναμικότητας 50 παιδιών. Το ΚΔΙΦ θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατά 50% και η πρόεδρος του Δ.Σ. ζήτησε την βοήθεια της βουλευτού για την υπόλοιπη χρηματοδότηση. Η κα Καρασαρλίδου δεσμεύτηκε να βοηθήσει και να τους φέρει σε επαφή με επιχειρηματικό κόσμο του νομού, ώστε να συνδράμουν στην υλοποίησή του.

Σύμφωνα με την παραπάνω εξέλιξη του νέου σχεδιασμού από το Κέντρο «Τα Παιδιά της Άνοιξης», καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία ΣΥΔ από την Περιφέρεια, δήλωσε η βουλευτής, η οποία θα επιδιώξει εκ νέου ραντεβού είτε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είτε με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το θέμα αυτό.

Τα «Παιδιά της Άνοιξης» έχουν ετοιμάσει και ανοίξει ήδη το χώρο τους από την Δευτέρα και αντάμωσαν ξανά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας. Δυστυχώς, όμως, με δικά τους έξοδα αφού η πολιτεία δεν τους έχει συμπεριλάβει στα μέτρα ενίσχυσης, όπως δήλωσε η πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ