Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ» ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ «ΓΥΨΟ»

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ

Όλοι στο συλλαλητήριο

Πέμπτη 9 Ιούλη 8:00μ.μ. στην Πλατεία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή συνεχίζοντας το δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους νόμους για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και την απαγόρευση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς.

Λένε ψέματα ότι το νομοθετικό τερατούργημα, που ετοιμάζονται να ψηφίσουν είναι μια «αθώα» κυβερνητική πρωτοβουλία που γίνεται γα το «καλό» των «πολλών» που ταλαιπωρούνται από τους αγώνες, τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις… Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν αντιδράσεις την ώρα που με την πολιτική τους, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα αντεργατικά μέτρα, επιτίθενται βάναυσα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Είναι γνωστό πώς αντιλαϊκά μέτρα και μέτρα καταστολής πάνε χέρι – χέρι…. Το αμέσως επόμενο διάστημα και τα προβλήματα θα οξυνθούν και η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων θα γενικευτεί. Θέλουν να τσακίζουν τη ζωή μας και κανένας να μη βγάζει άχνα.

Δεν πρωτοτυπούν! Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά επιχείρησαν να βάλουν εμπόδια και να παρέμβουν στους αγώνες. Αξιοποίησαν νόμους για να σέρνουν στα δικαστήρια και να καταδικάζουν με ποινές φυλάκισης εργάτες και συνδικαλιστές που αγωνίζονταν για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Βγάζανε «παράνομες και καταχρηστικές» απεργιακές κινητοποιήσεις κατά απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών. Επιστράτευαν απεργούς με την απειλή φυλάκισης.

Τώρα, βάζουν τον αστυφύλακα να κάνει τον «γκιουλέκα» στα συνδικάτα και τους αγώνες. Να αποφασίζει, ποιος αγώνας είναι νόμιμος και ποια αιτήματα των εργαζομένων επιτρέπονται.

Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωποι με απαγορεύσεις και απειλές, με νόμους και διατάγματα που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους αγώνες που δεν τηρούσαν «τας υποδείξεις». Όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να βάλουν τους αγώνες στο «γύψο». Σπάσανε τα μούτρα τους. Έτσι θα γίνει και τώρα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ,

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ Η ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε για να επιβάλλουμε το δίκιο μας προς όφελος των αναγκών μας, για το αύριο των οικογενειών και των παιδιών μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ