Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Παράταση της χρηματοδοτικής υποστήριξης του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας του «Έρασμου» στη Βέροια

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την 3ετή χρηματοδοτική παράταση υποστήριξης της λειτουργίας του Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας της δομής από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 13 χρόνια μετά την ίδρυση του Συλλόγου, μιας πρωτοβουλίας γυναικών από την πόλη της Βέροιας για την προστασία της κακοποιημένης γυναίκας και των θυμάτων βίας, ο πρώτος μεγάλος σταθμός εξόδου από την πρωτόλεια φάση μιας ελπιδοφόρας αλλά και ανεπαρκούς εν πολλοίς εποχής του εθελοντισμού, υπήρξε η ένταξη της δομής, το Δεκέμβριο του 2018, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ. (ΕΠ: 6-Άξονας: ΑΞ09Β-Τίτλος ΑΞ: Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ). Ένα «ορόσημο» κομβικής σημασίας για την υπόσταση και το έργο μας, με την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού 6 υπαλλήλων (1 Διοικητική Υπάλληλος, 2 Ψυχολόγοι, 1 Κοινωνική Λειτουργός, 1 Φροντίστρια & 1 Υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων).
Η ως άνω ένταξη έδωσε στη δομή μας νέες, διευρυμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης περισσότερων περιστατικών, σε επίπεδο Α/θμιας και Β/θμιας φροντίδας, με εντατική ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη των ωφελουμένων μας, διασφαλίζοντας ένα συστηματικό πλαίσιο αποθεραπείας, σταδιακής και ομαλής αποκατάστασης, με στόχο την κοινωνική, ακόμη και εργασιακή επανένταξη τους, στο μέτρο του εφικτού. Αναμφίβολα η τριετής χρηματοδοτική παράταση στήριξης της δομής μας (μέχρι το τέλος του 2023) αποτελεί μια επιπλέον κατοχύρωση συνέχισης και επιτυχίας της αποστολής μας, όχι μόνο σε επίπεδο καταστολής της βίας αλλά και πολύ περισσότερο σε επίπεδο πρόληψης, με την ενημέρωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση (διενεργούνται ήδη σχετικές δράσεις: Βιωματικά Σεμινάρια, Σχολές Γονέων & Ομάδα Ελεύθερης Έκφρασης και Συζήτησης με την 3η ηλικία) αφού εγγυάται την απρόσκοπτη δράση μας προς όφελος των κοινωνικά ευάλωτων ατόμων και ομάδων που συνδράμουμε και άρα προς όφελος όλης της Ημαθίας.

Για την επίτευξη των παραπάνω οφείλουμε θερμότατες ευχαριστίες προς τον Δήμο Βέροιας και τον Δήμαρχο κ. Κ. Βοργιαζίδη, για την αδιάκοπη αρωγή του απέναντι στο Σύλλογό μας, με επίδειξη αληθινού και αμείωτου ενδιαφέροντος, την Π.Ε. Ημαθίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καλαϊτζίδη, όπως και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κάθε επιτυχία στο έργο του «Έρασμου» ισοδυναμεί με ουσιαστική ρήξη με την απάθεια, την αδράνεια και τη σιωπή απέναντι στη διαχρονική παθογένεια της βίας. Ισοδυναμεί με νίκη επί της προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην τοπική μας κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ