Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Αγροτικός Σύλλογος Μαρίνος Αντύπας - Αμεσες και δικαιες εκτιμησεις απο την ζημια της βροχοπτωσης.

 

"Τεράστιες είναι οι καταστροφές,σε καλλιέργειες(ροδάκινα,δαμάσκηνα ,επιτραπέζια σταφύλια) που συγκομίζονται αυτήν την εποχή. Αιτία οι άκαιρες και οι υπερβολικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών,με αποτέλεσμα τη μεγάλη καρπόπτωση, τις ραγάδες στα ροδάκινα,το σκίσιμο του καρπού σε νεκταρίνια, δαμάσκηνα και σταφύλια.

Ο σύλλογός μας τονίζει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγροτοπαραγωγοί,που ενώ έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα καλλιεργητικά έξοδα,βλέπουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τους κόπους και τον ιδρώτα τους να πηγαίνουν χαμένοι.

Καλούμε τον ΕΛΓΑ:

1) Να προχωρήσει στην άμεση εκτίμηση των ζημιών,ώστε να είναι έγκαιρη πρίν την αποσύνθεση των καρπών που προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

2) Να παγώσουν τα χρέη των πληγέντων παραγωγών προς την εφορία,τράπεζες,ΕΦΚΑ και λοιπών υποχρεώσεων μέχρι την αποζημίωσή τους.

3) Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ,που να ασφαλίζει από όλα τα καιρικά φαινόμενα και τις ασθένειες και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.

4) Να σταματήσει κάθε σκέψη για είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στον οργανισμό.

Ο σύλλογος μας συνεχίζει τις περιοδείες στα χωριά,καλώντας τους αγρότες σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...