Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - Τι συμβαίνει στην Παιδεία, στη Χώρα και στην Ημαθία

 

Είναι εντυπωσιακή η αναντιστοιχία ανάμεσα στην πραγματικότητα που μας παρουσιάζει η κυβέρνηση και τα μέσα της λίστας Πέτσα για την Παιδεία, από την επώδυνη πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Η κυβέρνηση αντί να επενδύσει στις δημόσιες υποδομές που τόσο χρειαζόμαστε (ιδιαίτερα μέσα σε αυτή τη συγκυρία της πανδημίας), επέλεξε να χρηματοδοτήσει δίχως φειδώ, τους διαφημιστές και τους ιδιοκτήτες μέσων επικοινωνίας για να στήσει έναν μηχανισμό παραποίησης της αλήθειας (βεβαίως με χρήματα του ελληνικού λαού που μέσα σε αυτή τη συγκυρία ματώνει). Αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ κοντά μας και είναι και πολύ επώδυνη για να μπορεί να συγκαλυφθεί.

Αυτό φάνηκε καθαρά στον τομέα της Παιδείας. Μέσα στο δίμηνο της καραντίνας και μέσα στο καλοκαίρι δεν έγινε τίποτα απολύτως για να προετοιμαστούν και να αναδιαμορφωθούν οι εκπαιδευτικές δομές προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος για μαθητές, για γονείς και εκπαιδευτικούς. Η Ελλάδα λόγω έλλειψης προσλήψεων πιθανά έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας εκπαιδευτικών στην Ευρώπη. Και δε μπορεί κανένας να κατηγορήσει τον δάσκαλο που φοβάται ή τον καθηγητή που έχει κάποιο νόσημα και ανησυχεί. Τους τιμούμε, όπως τιμούμε και τους γιατρούς, όπως τιμούμε και τους νοσηλευτές στα νοσοκομεία, που προσπαθούν να κρατήσουν τις δημόσιες δομές όρθιες, μέσα σε αυτό το αντίξοο κλίμα. Η κυβέρνηση που τόσο πολύ καυχιέται για την οργανωτική της δεινότητα δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατεύσει την εκπαίδευση και τους ανθρώπους της. Δίχως κανέναν απολύτως δισταγμό στέλνει μαθητές και δασκάλους σε σχολεία συνωστισμένα και κακοσυντηρημένα, όπου το μόνο που επικρατεί είναι ο φόβος και ο δισταγμός. Την ίδια στιγμή κουνά το δάχτυλο και μοιράζει ευθύνες σε δήθεν “πολίτες φταίχτες” με τη συνδρομή καλοπληρωμένων μέσων.

Στην Ημαθία, η ΔΟΕ πρόσφατα ανακοίνωσε τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μας λείπουν εν συνόλω 117 εκπαιδευτικοί προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία να παραμείνει στα ίδια επίπεδα (δεν μιλάμε για βελτίωση αλλά για συντήρηση). Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό τηρούν σιγή ιχθύος. Οργανικό κομμάτι του κόμματός τους, δεν θα μπορούσαν και αυτοί παρά να αδιαφορούν για την Παιδεία γενικά και την Ημαθία ειδικότερα.

Αλλά εμείς ενδιαφερόμαστε. Γι’ αυτό τους ρωτώ: Θα μπορέσουμε να θέσουμε μαζί το ζήτημα της ασφάλειας στην εκπαιδευτική διαδικασία που ξεκίνησε; Η κυβερνητική αμέλεια διασπά το συμβόλαιο εμπιστοσύνης που έχουμε υπογράψει με τους πολίτες του νομού. Τους στέλνει απροστάτευτους σε ένα βατερλώ για το οποίο έχει την μεγάλη και απόλυτη ευθύνη. Μπορούν να ξεκινήσουν έστω και τώρα οι διαδικασίες να βρεθούν διαθέσιμοι χώροι προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια για μαθητές και δασκάλους, και να τηρούνται οι αποστάσεις που συνιστούν οι ειδικοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Oι πιο επικίνδυνες τροφές του κόσμου.

  Σ’ αυτό τον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο γευστικά πιάτα και νόστιμα φαγητά, αλλά και τροφές που μπορούν να μας κάνουν κακό και πρέπει να τις ...